Tabbouleh cu struguri albi si ardei verde
Retete cu fructe Retete garnituri Retete de post Retete salate
Vara doar te joci cu mancarea! Iar rezultatul e grozav, proaspat si colorat, cu minim de efort.
Ingrediente
100 gr couscous
150 gr struguri albi (de masa)
100 gr rosii cherry
1/2 ardei kapia verde-inchis (+ 1/2 ardei iute verde, optional)
3 linguri samburi de rodie
1 lamaie mica bio
3/4 lingurita ras-el-hanout (sau Garam Masala de la Fuchs)
1/2 legatura patrunjel
10 frunze mari busuioc
10 frunze mari menta
1 lingura ulei de masline
sare
Portii: 2 (ca salata); 4 (garnitura)
- Couscous-ul se pune intr-un bol si se acopera cu 150 ml apa care fierbe in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare si ras-el-hanout. Se adauga sucul de la 1 lamaie (cca 3-4 linguri suc) si uleiul de masline. Se amesteca si se acopera bolul timp de 10 minute. In acest timp couscous-ul va absorbi toata apa, se va inmuia.
- Pregatiti restul ingredientelor:
- se taie strugurii in doua; se taie rosiile chery in doua
- se toaca marunt verdeturile
- se taie patratele ardeiul verde - Se afana couscous-ul cu o furculita pana se desface si arata aerat. Se gusta de sare si suc de lamaie. Se adauga coaja rasa de la lamaie. Se amesteca bine.
- Deasupra se pun strugurii, rosiile, ardeii, rodia si verdeturile. Se amesteca usor si se muta salata intr-un bol larg.