Taietei cu nuca si mac
Retete desert Retete cu paste Retete de post Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete rapide Retete simple
Foarte simpla si rapida reteta. Si foarte cunoscuta, nu cred ca exista cineva care n-a mancat asa ceva in copilarie. Eu i-am pregatit pentru cina, dar ii puteti servi si ca desert. Iar daca eliminati untul sau il inlocuiti cu margarina e si o buna reteta de post.
Ingrediente
300 gr taietei lati (tagliatelle am folosit eu)
150 gr nuca
50 gr mac
3-4 linguri stafide (optional)
7-8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura unt (sau margarina pentru varianta de post)
- Se fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.
- In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara.
- Stafidele se pun la inmuiat cu putina apa calduta si un strop de rom sau coniac daca doriti.
- Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un bol mare. Nu se trec sub jet de apa. Se adauga untul peste pastele fierbinti si se amesteca pana untul e topit.
- Se adauga amestecul de nuca si mac. Se scurg stafidele de apa si se aduga si ele peste paste. Se amesteca bine si se serveste cald sau rece.
Macinam nuca si macul
Amestecam pastele cu unt
Adaugam amestecul de nuca si mac
Taietei cu nuca si mac