Taietei cu pesmet
Retete desert Retete cu paste Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Oh, ce vremuri! Nu am mai mancat taietei cu pesmet de peste 25 de ani. Si scriind aceste randuri mi-am mai adus aminte de un desert care-mi placea in copilarie: gris cu lapte, presarat cu cacao sau scortisoara. Da... categoric deserturile copilariei, cat de simple sunt ele, ti se lipesc de suflet.
Ingrediente
300 gr taietei lati (fara ou in perioada postului)
100 gr pesmet
80 gr zahar
1/4 lingurita scortisoara
2 linguri ulei (sau unt)
Portii: 3-4
- Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dat focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat).
- Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o farfurie.
- Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de 1 lingura ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati. Serviti cald.