Taietei de orez cu varza
Ingrediente
1 varza mica (cca 700-800 gr)
1 lingura rasa pasta de ghimbir si usturoi (sau 2 catei mari de usturoi striviti + 25 gr ghimbir razuit pasta)
1 lingura sos de soia (japonez)
150 ml smantana dulce pentru gatit (15%)
30 gr unt
150 gr taietei de orez
sare, piper negru
- Varza se taie fideluta subtire si se presara cu sare. Se framanta pana se inmoaie un pic, apoi se lasa sa stea pana e nevoie de ea.
- Intr-o cratita larga (cca 24 cm) topiti la foc mic untul. Adaugati pasta de ghimbir-usturoi si caliti 1 minut. Adaugati sosul de soia si amestecati.
- Dati focul la mediu. Adaugati varza si sotati-o timp de 10 minute, amestecand des ca sa nu se arda. Daca vi se pare ca varza se caramelizeaza prea tare sau prea repede, puteti da focul un pic mai mic. Cat timp sotati varza gustati-o de sare si adaugati daca e necesar.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati smantana. Amestecati pana se omogenizeaza. Lasati pe foc mic timp de 5 minute.
* puteti sari acest pas, daca doriti sa nu folositi smantana ca sa fie mancarea mai slab calorica; gustul va fi foarte bun, doar ca varza nu va adera asa bine la taietei. - Adaugati taieteii de orez fierti conform pachetului. Dregeti de sare si condimentati cu piper.
Varza sotata 10 minute
Varza dupa ce a fiert cu smantana