Tarta cu smochine, branza de capra si miere
Uitasem cat de faina e aceasta crusta de tarte. Nu am mai facut demult, asa demult incat m-am simtit usor neindemanatica la prelucrarea lui. Dar a iesit bine. Despre umplutura ce sa mai zic... smochine, branza de capra si miere... stim ce bine merg impreuna.
Ingrediente
Aluat
125 gr faina alba
115 gr unt rece
5 linguri apa rece
Umplutura
200 gr branza cremoasa de capra (nematurata)
90 gr miere (aprox 5 linguri)
6 linguri smantana pentru frisca
1 varf cutit scortisoara
8-10 smochine proaspete
1 lingura miere pentru finisat
1/2 lingurita apa de flori de portocal
- Aluatul pentru tarta se pregateste ca in aceasta reteta, exista si poze detaliate.
- In ultimele 20 minute, cat sta aluatul la frigider, pregatiti umplutura: frecati bine branza de capra cu miere, scortisoara si smantana pentru frisca. Trebuie sa obtineti o crema groasa dar usor tartinabila. Daca e foarte densa si pare lipicioasa, mai adaugati cate 1 lingura de smantana pe rand pana devine cremoasa.
- Taiati smochinele in 6-8 bucati.
- Intindeti aluatul foaie subtire, ce forma doriti (rotunda sau dreptunghiulara). Dati foaia la frigider 15-20 minute.
- Intindeti crema de branza, lasand o margine libera de 4-5 cm.
- Asezati felii de smochine pe toata suprafata cremei, unele langa altele.
- Ridicati marginea aluatului peste smochine si presati un pic.
- Cu o pensula ungeti usor smochinele cu miere.
- Coaceti tarta la 220C timp de 35-40 minute.
- Scoateti tarta din cuptor. Amestecati mierea pentru finisare cu apa de portocal si apoi picurati aceasta miere peste tarta, va deveni mai lucioasa. Lasati sa se racoreasca, se va felia mai bine.
* pentru finisare puteti folosi miere de cimbru, de rozmarin sau alte tipuri speciale de miere care complimenteaza smochinele
Tarta cu smochine, branza de capra si miere
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email