Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde
Retete aperitive Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Este foarte simpla de pregatit si e bunaaaa rau... ma laud singura pana vine Radu acasa sa o guste si el. M-am inspirat din placinta de cartofi pe care am combinat-o cu o reteta gasita intamplator pe net.
O fac si maine cu siguranta... si nu zic asta foarte des :)
Ingrediente
2 cartofi mari
1 dovlecel
100 gr parmezan ras
1 lingura rasa faina
2 fire ceapa verde
cateva fire marar
sare, piper
chili
putin ulei
Portii: 2
- Amestecam parmezanul cu faina, ceapa taiat rondele si marar tocat. Condimentam cu sare si piper.
- Cartofii si dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii foarte subtiti, ca pentru chipsuri.
- Ungem o tava de 26 cm diametru cu putin ulei si asezam un strat de felii de cartofi care se vor suprapune putin. Deasupra asezam un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte putin ulei(folositi o pensula sa nu scapati prea mult ulei) si presaram 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapa verde.
- Urmeaza apoi: iar strat de cartofi - strat de dovlecel - ungem cu ulei - presaram 1/3 din parmezan - strat de cartofi - ungem cu ulei - presaram restul de amestec de parmezan si putin chili (optional).
* in total vom avea 3 straturi de cartofi si intre ele 2 straturi de dovlecei. - Acoperim tava cu folie de aluminiu si presam cu mainile tarta sa se lipeasca straturile intre ele. O dam la cuptor la 190C pentru 40 minute.
- Scoatem folia si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute sa se rumeneasca deasupra.
- O feliati in tava si scoateti usor feliile pe o farfurie. Serviti caldut.
Amestecul de ceapa verde cu parmezan
Feliem subtire cartofii si dovlecelul
Strat cartofi
Strat dovlecei
Presaram din amestecul de parmezan
Tarta asamblata o dam la cuptor
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde