Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde
Retete aperitive Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Este foarte simpla de pregatit si e bunaaaa rau... ma laud singura pana vine Radu acasa sa o guste si el. M-am inspirat din placinta de cartofi pe care am combinat-o cu o reteta gasita intamplator pe net.
O fac si maine cu siguranta... si nu zic asta foarte des :)
Ingrediente
2 cartofi mari
1 dovlecel
100 gr parmezan ras
1 lingura rasa faina
2 fire ceapa verde
cateva fire marar
sare, piper
chili
putin ulei
Portii: 2
- Amestecam parmezanul cu faina, ceapa taiat rondele si marar tocat. Condimentam cu sare si piper.
- Cartofii si dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii foarte subtiti, ca pentru chipsuri.
- Ungem o tava de 26 cm diametru cu putin ulei si asezam un strat de felii de cartofi care se vor suprapune putin. Deasupra asezam un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte putin ulei(folositi o pensula sa nu scapati prea mult ulei) si presaram 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapa verde.
- Urmeaza apoi: iar strat de cartofi - strat de dovlecel - ungem cu ulei - presaram 1/3 din parmezan - strat de cartofi - ungem cu ulei - presaram restul de amestec de parmezan si putin chili (optional).
* in total vom avea 3 straturi de cartofi si intre ele 2 straturi de dovlecei. - Acoperim tava cu folie de aluminiu si presam cu mainile tarta sa se lipeasca straturile intre ele. O dam la cuptor la 190C pentru 40 minute.
- Scoatem folia si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute sa se rumeneasca deasupra.
- O feliati in tava si scoateti usor feliile pe o farfurie. Serviti caldut.
Amestecul de ceapa verde cu parmezan
Feliem subtire cartofii si dovlecelul
Strat cartofi
Strat dovlecei
Presaram din amestecul de parmezan
Tarta asamblata o dam la cuptor
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde
Comentarii (53)
Ultimele comentarii
Ioana acum 9 ani - 27 Februarie 2015 14:13
e posibil sa mearga si cu vanta, nu-mi dau seama cum se coace asa subtire. eventual fara coaja. ar fi placuta textura cremoasa vinetei in tarta daca se coace bine.teodora acum 9 ani - 27 Aprilie 2015 11:59
Sant de acord cu persoanele care au spus ca nu vor sa foloseasca folia de aluminiu.Eu am de la Selgros o tava cu capac,care inchide perfect . Iar in legatura cu parmezanul,cred ca poate fi inlocuit cu succes cu cascaval de oaie care se topeste si leaga foarte bine compozitia .Bune si apetisante retetele.Felicitari si...la mai multe !Sandra acum 8 ani - 13 Aprilie 2016 15:30
Incercata weekendul trecut, minunata =P~Ioana acum 8 ani - 13 Aprilie 2016 15:33
daaa, stiu, e grozava :) ma bucur ca ai incercat-oRoxana acum 8 ani - 26 Aprilie 2016 15:18
Buna Ioana, dupa zeci si zeci de pagini cu retete, sute de idei, mii de ore petrecute la laptop(parca-s in reclama aia cu cafeaua:)) ) tu esti in Top 3 preferate, by far! Am facut aseara tarta, am avut Pecorino si putin parmezan, si fiindca tava mea a fost ceva mare si dovlecelul mai spornic, am avut cartof/dovlecel/cartof/dovlecel :D Nu am avut folie de aluminiu si m-am jucat putin cu functiile cuptorului, a fost gata in 25 de minute. Am dat caldura de jos, dupa aia de sus jos si putin grill. I-a placut si baietelului meu de 2 ani care e obisnuit sa manance toate condimentele pamantului datorita faptului ca ma plictisesc de aceeasi reteta. Gata am scris mult! Multumesc pt reteta, e a 4 a oara cand o fac!Ioana acum 8 ani - 26 Aprilie 2016 16:42
cu drag, Roxana. multumesc pentru complimente, ma bucur! si eu sunt asa, mereu vreau altceva, parca am ADHD culinar :) nu te tenteaza sa-ti faci un blog culinar?Crina_Crinutza acum 7 ani - 6 Iulie 2017 15:03
Este foarte buna! Am pregatit ieri aceasta tarta. Incredibil cat de buna poate fi cu ingrediente putine si la indemana! Multumesc, Ioana!Ioana acum 4 ani - 26 Martie 2020 12:40
Am facut-o si eu insa am gresit in doua locuri si e bine sa stie si altii.1. Nu cred ca am pus cantitatea care trebuie de parmezan ca nu am cantarit. Bad decision!
2. Observ ca tarta ta a iesit foarte subtire spre deosebire de a mea. Si da, am presat. De aici trag concuzia ca nu am taiat suficient de subtire. Face o mare diferenta. Daca mai incerc, o sa rad cartoful. Nu am cu ce sa tai cartoful foarte subtire si egal asa ca mai bine il dau pe razatoare.
Ioana acum 4 ani - 26 Martie 2020 13:14
ca la chipsuri se taie de subtire. o razatoare din asta [link] e ideala, poti controla grosimea si ies egale.astept sa imi spui cum a iesit cu cartoful razuit (strat subtire ar trebui sa pui si asa).
Adina acum 3 ani - 2 August 2021 21:02
Tocmai am scos-o de la cuptor. E minunata, multumesc mult pentru reteta. Eu nu sunt amatoare de dovlecei, dar in reteta sunt perfecti.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email