Tartine cu fasole si rosii uscate

Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete Sandwich

Sper ca ati avut vreme pana acum sa uscati rosiile, pentru noi sunt un aperitiv grozav in fiecare zi. Ieri am pregatit aceste tartine micute in doi timpi si trei miscari si nimeni nu s-a prins ca pasta e e facuta din fasole ;) E fina, aromata si usor acrisoara, se combina perfect cu dulceata rosiilor.

Ingrediente

1 conserva fasole alba de 450 gr (sau 250 gr fasole fiarta)
5 linguri ulei masline
2 linguri suc de lamaie
1/2 ceapa mica
2 catei mici usturoi
1 fir cimbru proaspat
2 prize oregano uscat
sare, piper
rosii uscate in ulei
1 bagheta

  1. Scurgeti fasolea daca e din conserva. Tocati usturoiul, ceapa si cimbrul.
  2. Puneti toate ingredientele (exceptand bagheta si rosiile) in blender si mixati pana devine o pasta spumoasa. Daca e necesar adaugati 1-2 linguri de apa de pe fasole.
    * pasta rezista cca 1 saptamana la frigider
    ** o alta varianta ar fi sa mixati si rosiile uscate (4-5 bucati) in pasta de fasole
  3. Bagheta o taiati felii (putin pe diagonala) pe care le prajiti in prajitorul de paine sau in cuptor.
  4. Ungeti fiecare felie cu pasta de fasole si asezati o rosie uscata deasupra.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...