Tocanita de cartofi cu costite afumate

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete romanesti

Reteta Tocanita de cartofi cu costite afumate

Simtiti mirosul mancarii ardelenesti? Miros de afumatura, ardei si dafin mi-a invadat nu doar apartamentul, ci intreg blocul.  =P~

Ingrediente

1.5 kg cartofi fainosi
300 gr costite afumate
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se taie costitele bucati individuale (intre oase). Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc usor pe toate partile si isi lasa parte de grasime. Se scot pe o farfurie.
  2. In grasimea ramasa se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se calesc la foc mic timp de 10 minute, pana sunt foarte moi.
  3. Se trage oala de pe foc si se adauga dafinul, boiaua si piper negru. Se amesteca bine.
  4. Se pun costitele inapoi in oala, se adauga sare dupa gust si se acopera cu 1.5 l apa. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 ora (sau pana incercati o costita cu furculita si carnea se desprinde usor de pe os).
  5. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa in oala cat sa acopere cartofii. Daca nu este destula, adaugati putina apa fierbinte cat sa cuprinda cartofii.
  6. Aduceti la fierbere. Fierbeti fara capac timp de 20-30 minute (pana cartofii sunt facuti).
  7. Adaugati patrunjelul tocat fin. Lasati sa stea cateva ore si sosul se va ingrosa. Este mai buna dupa cateva ore sau reincalzita.

Prajim costita

Prajim costita

Costita prajita

Costita prajita

Ceapa si ardeiul tocate

Ceapa si ardeiul tocate

Calim legumele pana se inmoaie

Calim legumele pana se inmoaie

Adaugam condimentele

Adaugam condimentele

Costita la fiert

Costita la fiert

Adaugam cartofii

Adaugam cartofii

Tocanita e gata, mai trebuie adaugat patrunjelul

Tocanita e gata, mai trebuie adaugat patrunjelul

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

Ionela   acum 8 ani - 27 Iulie 2016 07:31  

Cu adevarat extraordinara :) :)
 

Ceugea Claudiu   acum 8 ani - 20 Septembrie 2016 15:37  

A iesit de nota 10, cu putina muratura si un pahar de vin inainte de masa. . . ??
 

liviu  acum 7 ani - 4 Mai 2017 08:02  

Da Ioana ai dreptate ,e insarcinata cu clopotarul din sat....
 

Stefanescu Madalina  acum 7 ani - 5 August 2017 19:16  

Asa o fac si eu!! E foarte buna si usor de facut :)
 

Stefanescu Madalina  acum 7 ani - 5 August 2017 19:17  

Foarte gustoasa!!
 

Andreea  acum 7 ani - 17 Septembrie 2017 12:14  

Si eu o fac chiar astazi o sa va zic cum a iesit
 

Ioana  acum 7 ani - 18 Septembrie 2017 09:57  

cum a iesit? :)
 

Emanuela  acum 6 ani - 1 Decembrie 2017 12:34  

Daca vreti sa fiarba mai repede bagati o lingura in oala ?
Super reteta ???
 

Szekely krisztina   acum 6 ani - 15 Septembrie 2018 18:20  

Azi incerc si Eu :)
 

Lacramioara Blaj  acum 3 ani - 1 Februarie 2021 14:49  

A iesit extrem se gustoasa cand am facut prima data saptamana trecuta si astazi mai fac odata ! ?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...