Unt cu sardine

Retete aperitive Retete din Franta Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Toamnele si iernile la Cluj pot fi foarte londoneze. Uneori suntem acoperiti saptamani intregi de o ceata groasa gri. De 20 de ani m-am cam obsnuit cu asta, dar uneori simt astenia... incepe cu moleseala si cu pofta nebuna de carbohidrati. Atunci stiu ca e momentul sa cresc portia saptamanala de peste, in special ansoa si sardine, mi se par cele mai comode de introdus in meniu.

Ingrediente

200 gr unt sarat (tartinabil)
1 conserva de sardine in ulei (85 gr net)
coaja rasa de la 1/2 lamaie bio
2 linguri suc de lamaie
10 gr ceapa mica (chives; sau ceapa verde)
piper negru

  1. Se scurg sardinele de ulei si se strivesc bine, bine cu furculita pana devin pasta.
  2. Se adauga untul tartinabil si se amesteca pana culoarea e omogena. 
    * am folosit unt tartinabil pentru ca pasta sa poata fi folosita (usor de intins) direct de la frigider; se poate folosi si unt normal, dar atunci adaugati in amestec cateva linguri din uleiul de pe sardine ca sa ramana amestecul tartinabil la rece.
    ** puteti folosi unt nesarat si sa adaugati la final 1 priza buna de fleu de sel
    *** pentru cantitati mai mari, la primii 2 pasi, puteti folosi robotul de bucatarie
  3. Adaugati coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si ceapa tocata marunt. Rasniti piper negru. Amestecati cu furculita. Verificati daca e nevoie de sare.
  4. Puneti crema obtinuta intr-un borcan, la rece. E buna pe paine prajita, intinsa direct din frigider si cu o movilita de rucola. E bun pe un steak de vita, pe paste, cartofi fiert/copti, in sandwichuri cu rucola, castraveti sau ceapa.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...