Varza calita cu carne
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete ieftine Retete romanesti
In acest weekend v-am pregatit o reteta romaneasca ieftina, dar foarte indragita. Am optat pentru varianta cu varza dulce si carne proaspata de porc. Varianta cu varza murata si carne proaspata o gasiti aici.
Ingrediente
1 kg carne de porc (am folosit 4 felii rasol cu os, dar se pot folosi coaste proaspete, ceafa cuburi, bucati gulas; daca folositi carne fara os folositi doar aprox. 700 gr)
1.5 kg varza proaspata
1 ceapa mare
300 ml bulion
100 ml supa de pui (sau apa)
2 foi dafin
1 fir cimbru
1 rosie
1 lingura untura
2 linguri ulei
sare, piper negru
- Intr-o cratita larga se incinge untura si uleiul. Se prajeste carnea condimentata cu sare si piper pe ambele parti pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie
- Se adauga ceapa data pe razatoare si se caleste pana se inmoaie.
- Se adauga in cratita varza taiata fideluta subtire (am folosit aceasta razatoare pentru varza). Varza se adauga in 3-4 transe si dupa fiecare transa se amesteca pana varza scade un pic. Transa urmatoare se adauga abia dupa aceea. Fiecare transa se presara cu sare si piper si se amesteca bine. Se caleste, amestecand des, pana toata varza scade bine de tot. Operatiunea va dura in jur de 15 minute. La final gustati varza, trebuie sa fie condimentata cu sare dupa gustul vostru si bine piperata.
- Adaugati bulionul si supa si fierbeti 5 minute.
- Adaugati foile de dafin rupte in 2-3 bucati, frunzulitele de cimbru tocate si amestecati bine. Asezati carnea printre varza. Asezati felii de rosii deasupra si presarati cateva boabe de piper.
- Aduceti continutul oalei la fierbere.
- Introduceti cratita la cuptor, la 180C timp de 1 ora si un sfert. Verificati sa fie facuta carnea. Cand carnea e facuta, puteti scoate vasul din cuptor.
Varza fideluta
Rasol porc
Prajim carnea
Varza a scazut
Adaugam lichidele si fierbem 5 minute
Varza cu carne intra la cuptor
Varza calita cu carne
Comentarii (36)
Ultimele comentarii
Niky acum 8 ani - 18 Martie 2016 10:06
Mda o reteta draguta dar cam anapoda,stiu ca nu e buna prajeala dar eu prefer bulionul sa-l pun in ceapa si carnea care se calesc si ii da un gust nemaipomenit,cum vine asta,pui bulionu sa fiarba ,yaccc,deci iti dai seama ce gust o sa aibe,eu am calit carnea apoi ceapa am condimentat apoi am pus bulionul,dafinul si dupa varza cate putin si prea putina apa si am mai lasat-o un pic pe foc cat s-a imuiat bine varza si a iesit ceva delicios!Cosmin acum 8 ani - 20 Octombrie 2016 10:18
Se poate pune doar pe aragaz , la fiert, fara sa bagam la cuptor?Ioana acum 8 ani - 20 Octombrie 2016 10:32
se poate, dar atunci va trebui sa pui capac pe oala. eventual pui mai mult lichid de la inceput sa fiarba in voie si o lasi sa scada fara capac la final, dupa ce varza e facuta. te poti inspira din metoda folosita aici: [link]totusi, varza calita eu o prefer la cuptor
daca vrei varza mai rapida facuta pe plita, iti recomand aceste doua retete: [link] sau [link]
cosmin acum 8 ani - 20 Octombrie 2016 15:35
Tocmai am terminat de gatit varza calita cu carne......ce sa zic .....foarte buna....bv pt reteta....msOana acum 7 ani - 25 Februarie 2017 15:50
Cea mai buna varza calita cu carne pe care am mancat-o!estera acum 6 ani - 24 Ianuarie 2018 00:50
A fost prima data cand am gatit varza calita, si a iesit super delicioasa. Multumesc pt pasii exacti, o sa mai gatesc sigur asta ;)Lore acum 4 ani - 10 Mai 2020 18:07
Delicioasa ! Multumim ?Ioana acum 4 ani - 11 Mai 2020 12:19
sa va fie de bine!zs acum 3 ani - 12 Iulie 2021 08:14
Acum vreo doua sapatamani am cumparat cam 1 kg coaste de miel intre alte lucruri, si apoi nu am mai stiut ce sa fac cu el. Am un repertoriu limitat cu coastele de miel, si imaginatie si mai limitata.Ocupa spatiu fara rost in congelator, asa ca am decis sa incerc reteta d-tale de "carne cu varza", considerand ca ca mielul se califica - chiar daca este mai mult oase ca carne.
O sa va scriu cum a iesit.
Daca aveti vreo alta sugestie (in afara de supe, prea cald) as fi bucuros sa o consider. Mai este timp :)
zs acum 3 ani - 12 Iulie 2021 22:33
Acum cateva minute a iesit din cuptor. Gustul este f. bun.In general folosesc toate instructiile care pot prima oara cand fac o reteta. Aici am folosit acelasi tip de unealta ca sa tai varza ca al d-tale. Mie nu mi-a iesit asa de bine, prefer cutitul.
Ce am facut diferit:
1. Am folosit ulei da masline si unt clarificat. 2. Am scos aproape toata grasimea odata ce carnea atunci cand a fost fripta, pieptul de miel a lasat multa la gatit. 3. Am adaugat un praf foarte usor de ardei iute (Cayenne).
Concluzii:
1. reteta este de prima mana, merge excelent si cu miel 2. prima reteta de varza cu carne care mi-a iesit bine la prima incercare, si 3. as fi preferat carne de berbec, are gust care mie personal imi place mai mult, dar in mahalaua mea se gaseste numai carne de miel.
Arata excelent.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email