Varza calita cu carne
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete ieftine Retete romanesti
In acest weekend v-am pregatit o reteta romaneasca ieftina, dar foarte indragita. Am optat pentru varianta cu varza dulce si carne proaspata de porc. Varianta cu varza murata si carne proaspata o gasiti aici.
Ingrediente
1 kg carne de porc (am folosit 4 felii rasol cu os, dar se pot folosi coaste proaspete, ceafa cuburi, bucati gulas; daca folositi carne fara os folositi doar aprox. 700 gr)
1.5 kg varza proaspata
1 ceapa mare
300 ml bulion
100 ml supa de pui (sau apa)
2 foi dafin
1 fir cimbru
1 rosie
1 lingura untura
2 linguri ulei
sare, piper negru
- Intr-o cratita larga se incinge untura si uleiul. Se prajeste carnea condimentata cu sare si piper pe ambele parti pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie
- Se adauga ceapa data pe razatoare si se caleste pana se inmoaie.
- Se adauga in cratita varza taiata fideluta subtire (am folosit aceasta razatoare pentru varza). Varza se adauga in 3-4 transe si dupa fiecare transa se amesteca pana varza scade un pic. Transa urmatoare se adauga abia dupa aceea. Fiecare transa se presara cu sare si piper si se amesteca bine. Se caleste, amestecand des, pana toata varza scade bine de tot. Operatiunea va dura in jur de 15 minute. La final gustati varza, trebuie sa fie condimentata cu sare dupa gustul vostru si bine piperata.
- Adaugati bulionul si supa si fierbeti 5 minute.
- Adaugati foile de dafin rupte in 2-3 bucati, frunzulitele de cimbru tocate si amestecati bine. Asezati carnea printre varza. Asezati felii de rosii deasupra si presarati cateva boabe de piper.
- Aduceti continutul oalei la fierbere.
- Introduceti cratita la cuptor, la 180C timp de 1 ora si un sfert. Verificati sa fie facuta carnea. Cand carnea e facuta, puteti scoate vasul din cuptor.
Varza fideluta
Rasol porc
Prajim carnea
Varza a scazut
Adaugam lichidele si fierbem 5 minute
Varza cu carne intra la cuptor
Varza calita cu carne