Varza cu carne tocata la cuptor
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple Retete romanesti
Cand ai chef de o reteta buna si ieftina, cu care poti hrani o familie mare si pofticioasa, incearca aceasta reteta cu varza si carne tocata la cuptor.
Ingrediente
800 gr varza
1/2 lingurita cimbru uscat
450 gr carne tocata de porc
10 fire patrunjel
2 oua
2 linguri smantana acra (fermentata)
sare, piper
2-3 linguri ulei
pesmet pentru tava
Portii: 6
- Se taie varza fideluta fina cu cutitul sau folosind razatoarea.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se adauga varza, amestecand des. Varza se adauga in 3-4 transe, fiecare transa adaugandu-se dupa ce anterioara a scazut. La fiecare transa presarati sare, piper negru si cimbru. Dupa ce ati pus toata varza, adaugati 100 ml apa si inabusiti varza timp de 15 minute, amestecand des. La final gustati varza de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
- Carnea tocata se framanta cu 1 ou, patrunjelul tocat, 1 lingurita rasa de sare si piper negru.
- Se unge cu unt sau ulei o tava termorezistenta (de 15 x 23 cm). Se presara cu pesmet.
- Se aseaza un pic mai mult de jumatate din varza calita in tava. Se aseaza apoi toata carnea pe varza. Se aseaza restul de varza deasupra.
- Se bate smantana cu oul ramas. Se toarna peste varza.
- Se coace la 200C timp de 40 minute, pana e rumena deasupra.
- E buna calda sau reincalzita.
Varz acalita
Strat varza
Strat carne tocata
Strat varza
Turnam smantana cu oua
Varza cu carne tocata la cuptor