Varza rosie calita

Retete garnituri Retete cu legume Retete de Craciun

Varza rosie preparata in stil nemtesc, un echilibru perfect intre dulce si acrisor. Este perfecta ca sa acompanieze carnea rosie, in special carnea de rata.

Ingrediente

1 varza rosie (cca 1.3 kg)
1 ceapa
50 ml vin rosu sec
3 linguri otet de vin rosu (eu am pus 2 linguri otet balsamic + 1 lingura otet de vin rosu)
2 linguri rase zahar brun
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 priza scortisoara macinata
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare, piper negru macinat

  1. Varza se taie fideluta fina cu cutitul sau folosind o razatoare. Se presara cu sare si se framanta 2 minute, sa se inmoaie un pic.
  2. Se incinge intr-o oala uleiul si untul si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  3. Se adauga varza in 3-4 transe, fiecare transa punandu-se dupa ce anterioara s-a inmuiat. Presarati sare si piper negru macinat la fiecare transa. Gustati varza sa fie placut condimentata.
  4. Dupa ce ati terminat de adaugat toata varza, adaugati zaharul, ienibaharul, nucsoara, scortisoara si otetul. Amestecati timp de 2-3 minute.
  5. Stingeti cu vin si 150 ml apa. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic (mic de tot!) timp de 1 ora. Varza se fierbe cu capac si pentru a-si pastra culoarea. Tot la 15 minute amestecati in varza sa nu se prinda de fund si verificati sa aiba lichid. Daca nu are si vi se pare ca se arde, picurati putina apa.
  6. Varza calita e buna si reincalzita, deci poate fi preparata din timp.

Varza fideluta

Vraza cu zahar condimente si otet

Varza rosie calita

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...