Vinete evantai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta in stil mediteranean, cu o prezentare de efect.
Ingrediente
1 vanata mica
2 rosii
3 linguri parmezan
1 lingura oregano tocat(sau busuioc)
sare, piper
praf de usturoi
3 linguri ulei masline
- Vanata se cresteaza pe lung incepand de la varf spre codita, fara a taia pana jos, sa obtinem un evantai.
- Uleiul cu oregano si praful de usturoi se face pasta in blender
- Se sareaza feliile de vanata pe ambele fete, se ung apoi cu uleiul aromat cu oregano.
- Se presara apoi parmezan pe fiecare felie. Puteti folosi si alt fel de branza, mozzarella de exemplu.
- Se insereaza apoi cate 2 felii de rosii intre feliile de vanata
- Se unge cu restul de ulei vanata pe dinafara.
- Se pune in tava de copt. Se da la cuptor 45 min la 200C.

Alegem vinete mici

Crestam vanata

Aromam vinata si o umplem cu felii de rosii

Vinete evantai
Newsletter
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email
Comentarii (7)
Ella acum 16 ani - 3 Septembrie 2008 20:02
ce bine arata!adrian acum 16 ani - 19 Decembrie 2008 09:45
Excelent!Ioana acum 16 ani - 19 Decembrie 2008 11:21
adrian, ma bucur ca ai gasit ceva pe placul tau ;)eu acum 14 ani - 1 Iulie 2010 23:30
chiar acum am terminat si eu cu vinetele evantai....le-am pus la frigider si urmeaza sa le bag la cuptor maineinsa la mine reteta difera:am pus si sunca de pui, in loc de parmezan am folosit telemea si rosii si ardei.le-am sarat si piperat, apoi le-am uns cu o emulsie facuta din busuioc, oregano, maghiran, cimbru, ceapa verde si tarahon. sper sa fie bune
paaa
D. acum 14 ani - 16 August 2010 08:39
L-am gatit ieri, nu este rau dar nici excelent, dar intr-adevar spectaculos.Eu am facut si pastrav fript in tigaie langa el, fiindca nu mi s-a parut suficient de consistent si de aici imi vine o idee: oare ce ar fi ca data viitoare sa pun si ton maruntit intre felii?
D. acum 12 ani - 26 Mai 2012 12:51
Ciao,Precum mi-am imaginat anul trcut, asa am facut ieri aceasta reteta: am uns feliile de vinete cu ton maruntit, condimentat in prealabil si stropit bine cu ulei de masline. A iesit perect la gust, chiar daca o parte din ton a curs jos de pe el in tava.
E una din cele mai decorative retete de altfel. ;)
Gina acum 8 ani - 1 Iunie 2016 19:45
buna ziua doresc sa fac si unele retetedar astea cu vinete cred ca sunt mai bune pentru mineLasa un comentariu