Curry de vinete
Retete cu iaurt Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene
In concediu am luat doua kilograme in greutate si acum sunt in cautare de retete care sa ma ajute sa le dau jos cat mai repede. Nu am fost niciodata adepta curelor de slabire drastice, nici dupa sport nu ma dau in vant (rusine mie!), asa ca incerc sa reduc putin caloriile pe care le consum in mod normal si de obicei acest lucru da rezultate...
Reteta e usor de preparat, nu va speriati de lista lunga de ingrediente, majoritatea sunt condimente pe care sigur le aveti in bucatarie, mai ales daca va place mancarea indiana.
Ingrediente
1 vanata mare (600 gr)
5 catei usturoi
1/2 lingurita seminte chimen
1 foaie dafin
1/4 lingurita chili praf (sau fulgi, sau un ardei iute)
1 ceapa
1 rosie
1 lingurita turmenic
1/2 lingurita ghimbir praf
1 lingura curry
150 gr iaurt
200 ml apa (sau supa legume)
3 linguri ulei
cateva fire de patrunjel (sau coriandru)
sare
Portii: 4
- Vanata se spala si se taie cubulete mai marisoare, de cca 2 cm. Se sareaza si se pun la scurs pe servetele de bucatarie.
- Pana se scurg tocati ceapa, taiati rosia cubulete (decojiti-o inainte daca doriti), curatati si striviti usturoiul.
- Intr-o tigaie antiaderenta prajiti cubuletele de vinete fara ulei pana se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie.
- In aceeasi tigaie adaugati 3 linguri ulei, semintele de chimen, chiliul, dafinulsi usturoiul. Prajiti rapid, avand grija sa nu se arda usturoiul, cam 1 minut.
- Adaugati ceapa si lasati-o la calit pana se inmoaie. Adaugati atunci rosia cubulete, turmenicul, ghimbirul si curryul. Amestecati bine si lasati la calit 1-2 minute pana se evapora sucul de pe rosie.
- Adaugati cuburile prajite de vinete inapoi in tigaie, iaurtul si apa/supa si amestecati bine. Aduceti la fierbere si fierbeti la foc mediu pana scade putin sosul... il aduceti la consistenta dorita. Mai dregeti de sare daca e nevoie, stingeti focul si adaugati patrunjelul tocat.
- Am servit cu orez fiert cu sare in care am adaugat o lingurita de ulei de susan.
Scurgem vinetele
Prajim vinetele fara ulei
Calim condimentele si legumele
Adaugam vinetele, iaurtul, apa si la sfarsit patrunjelul
Curry de vinete
Comentarii (9)
Ella acum 16 ani - 28 August 2008 22:37
as incerca-o si eu ca pare buna de tot..dar mi-e si rusine sa intreb.Ce-i turmenicul? unde se gaseste si mai ales e obligatoriu de pus in reteta sau poate sa fie un optional in caz ca nu gasesc?Ioana acum 16 ani - 28 August 2008 23:32
turmenic sau curcuma e un condiment folosit in bucataria indiana si arabeasca. are rol mai mult de colorant, gustul nu e distinct asa ca-l poti omite din mancare, nu va afecta gustul, doar culoarea... desi oricum mancarea se va colora de la curry, dar nu asa puternic.eu l-am gasit la un magazin naturist din Cluj, in supermarketuri nu gasesti in RO. poti sa-l inlocuiesti cu sofran.
Ella acum 16 ani - 29 August 2008 00:31
multumesc!costi acum 14 ani - 25 Iulie 2010 21:31
Cat costa la Cluj pliculetul de Sofran?Ioana acum 14 ani - 26 Iulie 2010 13:29
costi, nu stiu sa-ti spun exact, in jur de 3 lei pliculetul ...costi acum 14 ani - 27 Iulie 2010 05:10
Destul de scump dar parca mai ieftin decat aici, mai caut pana gasesc o sursa mai ieftina. Multumesc.Radu acum 13 ani - 8 Aprilie 2011 00:39
F bun a iesit, eu am completat cu naut fiert si a iesit super. pentru prima mea reteta cu specific indian am fost incantat, multumesc!Vlad acum 12 ani - 21 Decembrie 2011 07:15
Un kilogram de sofran costa 2500 de euro. Cu 3 lei plicul cred ca ai sa cumperi altceva. =P~acum 7 ani - 18 August 2017 13:56
A iesit super gustos. Am mai adaugat naut fiert si 2 ardei grasi pe care i-am pus in tigaie cu vinetele la inceput....:)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email