Vinete evantai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Reteta in stil mediteranean, cu o prezentare de efect.
Ingrediente
1 vanata mica
2 rosii
3 linguri parmezan
1 lingura oregano tocat(sau busuioc)
sare, piper
praf de usturoi
3 linguri ulei masline
- Vanata se cresteaza pe lung incepand de la varf spre codita, fara a taia pana jos, sa obtinem un evantai.
- Uleiul cu oregano si praful de usturoi se face pasta in blender
- Se sareaza feliile de vanata pe ambele fete, se ung apoi cu uleiul aromat cu oregano.
- Se presara apoi parmezan pe fiecare felie. Puteti folosi si alt fel de branza, mozzarella de exemplu.
- Se insereaza apoi cate 2 felii de rosii intre feliile de vanata
- Se unge cu restul de ulei vanata pe dinafara.
- Se pune in tava de copt. Se da la cuptor 45 min la 200C.
Alegem vinete mici
Crestam vanata
Aromam vinata si o umplem cu felii de rosii
Vinete evantai