Visine in sirop pentru iarna
Retete cu fructe Retete de Muraturi si Conserve
Visinele mele "imbatate" sunt la borcan. Le folosesc pentru clatite, langa piureul de castane, langa felii de chec si acum am adaugat si o reteta noua de tort cu visine, care asteapta cumintel sa fie incercat.
Ingrediente
Varianta 1
1 kg visine
300 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
40 ml rom
40 ml bourbon (brandy, coniac)
Portii: 2 borcane de 370 ml
Varianta 2
3 kg visine
1 kg zahar
4 aspirine
Portii: 6 borcane de 370 ml
- Pentru ambele variante se incepe prin a spala visinele. Se curata apoi de samburi.
- Se acopera cu zahar si se lasa sa stea la temperatura camerei peste noapte. Amestecati de 2-3 ori in ele pentru a se topi zaharul mai usor. A doua zi veti vedea ca visinele sunt acoperite de propriul suc.
- Cand zaharul este topit complet aveti cele doua optiuni: fie adaugati romul, bourbonul si amestecati bine, fie sfaramati aspirinele si le adaugati in sirop amestecand bine.
- Se spala borcanele si se dezinfecteaza tinandu-le in cuptor la 200C pentru 15 minute. Dupa ce se racoresc se umplu cu visine peste care se toarna sirop cat sa le acopere si se infileteaza bine.
- Se pastreaza in camara racoroasa. Ideal, se deschid dupa cel putin o luna, pentru a avea timp sa se dezvolte gustul.