Chec cu migdale si visine
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene
Checul simplu nu ma incanta in mod deosebit, dar cu visine capata acel ceva care lipseste, care il face sa nu fie sec. Si fulgii de migdale, pe care nu i-am mai folosit pana acum, dau o textura interesanta miezului. Mai trebuie sa caut deserturi cu fulgi de migdale!
Ingrediente
220 gr faina
1/2 plic praf de copt
50 gr fulgi migdale
1 esenta vanilie
150 gr unt
150 gr zahar brun
4 oua
1 lingura coniac
1 varf cutit sare
2 maini de visine fara samburi (proaspete, congelate sau din compot)
4 linguri fulgi de migdale
- Toti pasii i-am facut in robotul de bucatarie, dar se poate si cu mixerul manual.
- Frecati untul cu zaharul, dar nu trebuie sa se dizolve, doar sa fie bine omogenizat.
- Incorporam pe rand ouale si apoi esenta de vanilie.
- Fulgii de migdale ii macinam fin in masina de cafea.
- Cernem faina amestecata cu migdalele macinate, sarea si praful de copt. Adaugam amestecul peste untul cu oua. Adaugam si coniacul. Va rezulta un aluat consistent, care sta pe lingura si e putin lipicios.
- Ungem o tava clasica de chec cu unt si apoi presaram putina faina. Turnam 1/2 din aluatul de chec, peste el presaram fulgi de migdale intregi si visine date prin faina. Acoperim cu restul de aluat si deasupra presaram iar fulgi de migdale si visine date prin faina. In orice tava ati face, retineti: compozitia de chec nu trebuie sa depasesca cu mult mijlocul tavii, ca sa ramana loc sa creasca checul.
* eu am folosit o tava rotunda de chec de diametru 13 cm si inaltime 8 cm cu gaura in mujloc si ce mi-a ramas din aluat am pus in 7 forme de muffins peste care am presarat fulgi de migdale si am pus o visina in mijloc - Dam la cuptor la 180C pentru cca. 50 minute. Introduceti o scobitoare in chec si daca iese curata, e copt. Daca nu e curata mai lasati la cuptor.
Unt frecat cu zahar si oua
Aluat chec
In forma principala
In forme de muffins
Chec cu migdale si visine
Copt
Sectiune
Muffins coapte
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
Ioana acum 15 ani - 30 Aprilie 2009 18:33
ion, multam ;)cotuca acum 15 ani - 4 Mai 2009 13:58
mie imi place checul,de fapt pandispanul cu mere date prin razatoare, iese minunat!florina acum 14 ani - 5 Noiembrie 2010 14:39
Scuze ioana dar nu ai si o reteta de chec rapid si ieftin....?Ioana acum 14 ani - 5 Noiembrie 2010 16:18
deocamdata pe site il mai am pe acesta: [link] poti sa elimini cardamomul care e mai scump si sa folosesti alte arome: vanilie, migdale, rom etcgeti acum 12 ani - 11 Decembrie 2011 00:30
am folosit compozitia data de tine dar am facut doar muffins, au iesit ffff bune!lorena acum 12 ani - 2 Iulie 2012 12:13
o reteta de chec nemaipomenita.am incercat-o si eu.mi-a iesit exact ca in poza.tuturor ne a placut si pt asta iti multumesc.imi place foarte mult site-ul tau.ma ajuta foarte mult ,mai ales ca sunt o incepatoare in ale bucataritului.numai bine :)Gabi acum 12 ani - 18 Octombrie 2012 21:25
Buna Ioana,Poti sa-mi spui de unde ai luat forma de chec? Am mare nevoie de asa ceva-vreau sa fac turta de 1 an a fetitei mele. Multumesc!
Ioana acum 12 ani - 19 Octombrie 2012 10:10
Gabi, am luat forma de la un magazin de tipul "totul la x lei". au tot felul de maruntisuri de genul acesta.Annamaria acum 11 ani - 29 Martie 2013 23:39
Am cumparat fulgi de migdale intregi, crude. Trebuie sa le prajesc putin? Ce pot sa folosesc in loc de coniac?Ioana acum 11 ani - 30 Martie 2013 16:12
nu ii macina. poti pune rom in loc de coniac.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email