Vita cu ceapa
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita
Doar o zi pauza cu arome mediteraneene si m-am intors la mancarurile chinezesti. Sunt comode de pregatit acum vara. Nu stiu daca maine avem tot chinezarie, inca nu m-am hotarat ce gatesc diseara, ma mai gandesc...
Ingrediente
500 gr muschiulet de vitel
2 cepe (albe sau rosii)
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita ghimbir pudra
1 ardei iute
150 ml apa (sau supa de vita)
3 linguri sos de soia
1 lingura sos de stridii (oyster sauce)
putina sare
4 linguri ulei
Marinata
3 linguri sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
3 lingurite rase amidon
2 linguri apa
- Taiati muschiuletul de vitel felii foarte subtiri, perpendicular pe fibra.
- Amestecati toate ingredientele pentru marinata si turnati peste carne. Amestecati bine si lasati la frigider pentru cca 30 minute.
- Taiati ceapa pestisori.
- De acum veti lucra cu focul dat la maxim si amestecand continuu. Intr-un wok incingeti 2 linguri de ulei si adaugati usturoiul strivit, ghimbirul si ardeiul iute taiat rondele. Amestecati rapid cateva secunde, pana miroase usturoiul si apoi adaugati ceapa. Presarati putina sare peste ea si prajiti amestecand continuu pana se inmoaie, cca 3-4 minute.
- Scoateti legumele din wok si adaugati 2 linguri de ulei in wok. Puneti bucatile de carne cu tot cu marinata si prajiti pana carnea isi schimba culoarea. Stingeti cu 150 ml apa (sau supa de vita) si fierbeti 2 minute, pana sosul se ingroasa.
- Puneti legumele inapoi in wok si fierbeti totul inca 2 minute.
- Adaugati sosul de soia amestecat cu cel de stridii si lasati sa dea cateva clocote. Verificati de sare.
- Serviti cu orez.
Taiem carnea felii
Marinam carnea
Calim ceapa
Prajim carnea
Stingem cu apa/supa
Punem legumele inapoi in wok
Adaugam sosul