Cafea aromata
Ca si mare amatoare de cafea, am descoperit o metoda simpla prin care sa-mi aromez singura cafeaua: prin adaugarea aromei dorite (de ex. cardamom, scortisoara, nucsoara - macinate) sau chiar amestec de arome in cafea. Cam la 3 linguri de cafea macinata pun 1/2 lingurita arome. Apoi prepar cafeaua in mod normal (la filtru, in expresor sau chiar in ibric).
Daca aveti arome nemacinate (de ex batoane de vanilie sau scortisoara), le macinati in masina de cafea impreuna cu cafeaua si o pastrati in cutii care se inchid bine.
Daca insa doriti o aroma mai subtila puneti aromele (batoane de vanilie, de scortisoara, boabe de coriandru sau cardamom) in cutia cu cafea macinata si lasati sa stea cateva saptamani sa ia aroma.
In mod normal eu beau cafeaua "black" (fara zahar, fara lapte), dar cand o aromatizez adaug putin lapte condensat.
Cafea aromata
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Ioana acum 15 ani - 11 Mai 2009 19:46
pai nici nu ai gusturi rele, mariana :p asta e cescuta mea preferata, e lucrata manual.vaniana, multumesc, tin la aspectul siteului la fel de mult ca si la calitatea retetelor in sine. ma bucur ca ai apreciat asta :)
Mariana acum 15 ani - 11 Mai 2009 20:07
Are perfecta dreptate Vaniana!!ma alatur la cele spuse de ea!e o placere sa te vizitez,oricum trec zilnic pe la tine!ce mai FELICITARII!!!si ai grija de canita ca nu se stie niciodata!!! :p :)Micul acum 15 ani - 13 Mai 2009 09:39
Ioana, te rog sa-mi spui de unde ai cumparat canita.Multumesc.Ioana acum 15 ani - 13 Mai 2009 10:31
din Praga, din unul din magazinele din zona centrala pietonala, au doar obiecte lucrate manual, superbe.Micul acum 15 ani - 14 Mai 2009 08:55
Multumesc frumos.Ii superba.Erika acum 15 ani - 28 August 2009 15:27
eu sunt o noua "dmiratoare" a siteului (retetelor) ,dar te felicit pentru ca sunt foarte reusite,citind ici colo nu mai am probleme de genu "oare maine ce sa mai gatesc' :P,si plus de asta am mai invatat cate ceva nou ,pentru ca imi place enorm sa gatesc :)Anca.S acum 15 ani - 19 Septembrie 2009 21:31
Sunt mai putin de 2 luni de cand am intrat pe site si am ramas surprinsa , la inceput, de calitatea site-ului in sine...Apoi am probat o reteta, apoi alta, apoi una dupa alta...
N-am vazut in 10 ani de umblat si lucrat prin restaurante nici o alta salata Caprese care sa fie atat de aspectoasa si atat de original decorata.
N-am mai mancat de 20 de ani covrigei cu susan pana mai ieri cand am facut covrigeii Ioanei si apoi am repetat a doua zi cu portie dubla.
N-am mai mancat niciodata o tarta cu un gust atat de intens de ciocolata ca si negresa marmorata si asta va fi baza tuturor tartelor de aniversare pe care le voi face pt ca e delicioasa.
Am facut pana si ciorbica de legume cu smantana... si mai nou placinta greceasca cu gris.
Toate cele incercate au fost realmente exceptional de bune, avand in vedere ca sunt cel mai aprig critic al tuturor dar al meu primordial.
Ultima gaselnita de pe site a fost achizitionarea unui aparat pt deshidratarea legumelor, fructelor si a carnii, gaselnita care m-a costat
cautari asidue...
Sunt fascinata de site, de energia Ioanei, de talentul ei cultivat pentru gastronomie, de daruirea cu care ofera bucurie ochilor si papilelor gustative unor ... (ne)cunoscuti de peste mari si tari carora le e dor de gustul casei, al copilariei....
Respect.
Anca S.
aly acum 14 ani - 11 Februarie 2010 21:37
ceaocum fac sa am in cafea aroma de huzelnut?
anca dumitru acum 14 ani - 17 Octombrie 2010 17:45
am nevoe de voi zilnicadi acum 13 ani - 18 Septembrie 2011 16:30
cescuta ,ca cescuta,dar lingurita e bestiala :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email