Cafea aromata
Ca si mare amatoare de cafea, am descoperit o metoda simpla prin care sa-mi aromez singura cafeaua: prin adaugarea aromei dorite (de ex. cardamom, scortisoara, nucsoara - macinate) sau chiar amestec de arome in cafea. Cam la 3 linguri de cafea macinata pun 1/2 lingurita arome. Apoi prepar cafeaua in mod normal (la filtru, in expresor sau chiar in ibric).
Daca aveti arome nemacinate (de ex batoane de vanilie sau scortisoara), le macinati in masina de cafea impreuna cu cafeaua si o pastrati in cutii care se inchid bine.
Daca insa doriti o aroma mai subtila puneti aromele (batoane de vanilie, de scortisoara, boabe de coriandru sau cardamom) in cutia cu cafea macinata si lasati sa stea cateva saptamani sa ia aroma.
In mod normal eu beau cafeaua "black" (fara zahar, fara lapte), dar cand o aromatizez adaug putin lapte condensat.
Cafea aromata