Cum facem zaharul vanilat
Doua metode de producere a zaharului vanilat. Plus alte cateva moduri in care putem folosi batoanele de vanilie.
Varianta 1 (aroma delicata)
- O cutie care se poate inchide ermetic se umple cu zahar si se adauga pastai de vanilie, despicate in doua pe lung. Numarul lor depinde de de marimea cutiei, dar cu cat mai multe cu atat mai bine
- Se tine inchisa 2-3 spatamani, apoi se poate folosi.
- Completati zaharul din cutie in timp ce folositit din el si scuturati bine.
Varianta 2 (varianta rapida, aroma mai intensa)
- Mixati bucati de batoane de vanilie cu zahar in masina de cafea. Puteti sa-l folositi imediat.
Ce mai puteti face cu batoanele de vanilie, dupa ce ati folosit miezul la diferite deserturi:
- sa aromam cafea, prin introducerea tecilor de vanilie in cutia cu cafea macinata sau macinarea cafelei cu bucati de vanilie.
- sa aromam diferite ceaiuri, prin introducerea tecilor de vanilie in cutiile de ceai (de ex. ceai alb, ceai verde, ghimbir, fructe de padure, rooibos)