Cum se aleg si se pastreaza castravetii
Cand cumpar castraveti de gradina pentru salata sunt atenta la urmatoarele detalii:
- sa fie tari; daca sunt culesi de mai multe zile si tinuti in caldura se inmoaie.
- sa aiba tepi; castravetii de gradina cruzi si proaspat culesi au niste tepi aspri pe care ii simti usor cand pui mana pe ei
- daca unii dintre ei au si restul de floare atunci e clar ca sunt proaspeti sau au fost bine pastrati
- prefer castraveciorii mici, fiindca au seminte mult mai putine si mai mici;
Pastrare
Am facut un test timp de 7 zile, in care am folosit castraveti foarte proaspeti si 3 variante de pastrare:
- 1 punga castraveti in punga de plastic, in lada frigiderului (10C);
- 1 punga castraveti inveliti in servetele de hartie, apoi pusi in punga de plastic si tinuti in lada frigiderului (10C);
- 1 punga castraveti in punga de plastic la temperatura camerei (22-24C), dar feriti de soare;
Banuiti care au rezistat mai bine? De departe cei tinuti la temperatura camerei!
Primii s-au inmuiat cei tinuti la frigider si inveliti in servetele (dupa 4 zile erau moi la capatul mai subtire).
Apoi cei la frigider in punga (dupa 5 zile erau usor moi in partea subtire).
Cei tinuti la temperatura camerei erau ok dupa 7 zile.
Concluzie: cel mai bine se pastreaza castravetii intr-o punga de plastic cu fermoar, intr-o camara racoroasa (sau o zona in care sunt feriti de soare); doar cand e extrem de cald, ii tineti intr-o punga de plastic, in sertarul de legume al frigiderului.