Arayes
Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete rapide Retete simple Retete simple Retete turcesti
Daca va e pofta de o pizza turceasca si nu aveti timp de framantat aluat, arayes este o alternativa rapida. Si crocanta.
Ingrediente
500 gr carne tocata (de miel sau vitel)
2 lipii
2 linguri muguri de pin
1 ceapa
3 lingurite rase baharat
1 varf lingurita chimion (cumin)
chili (optional)
1 lingura passata (sau o rosie mica data pe razatoare)
1 lingura rasa pasta de ardei
1/4 legatura patrunjel
3-4 fruze menta
1 lingura ulei
sare
- In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt.
- Cand s-a inmuiat, adaugati carnea, baharat, chimion si sare dupa gust. Prajiti pana carnea e usor rumena. Scurgeti mare parte din grasimea lasata de carne in tigaie. Gustati carnea si mai adaugati sare daca mai e necesar si chili daca o doriti mai picanta.
- Adaugati pasta de ardei si cea de rosii. Adaugati si verdeturile tocate fin. Amestecati bine si opriti focul.
- Taiati fiecare lipie in 4.
- Umpleti fiecare sfert de lipie cu umplutura pregatita (cca 2 linguri in fiecare). Presarati muguri de pin. Apasati usor partea de sus a lipiei ca sa se lipeasca de carne.
- Ungeti lipiile cu un strop de ulei deasupra.
- Dati la cuptor la 180C pentru 5 minute, intoarceti lipiile si mai lasati 5 minute.
- Serviti calde cu iaurt si o salata de ceapa.
Umplutura
Umplem sferturile de lipie
Arayes