Quesadilla cu pui

Retete aperitive Retete cu branza Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui

Reteta Quesadilla cu pui

Quesadilla este o mancare traditionala mexicana, reteta de baza e simpla: doua tortilla intre care se pune branza si se incalzeste pana cand branza s-a topit. De aici se poate crea orice fel de quesadilla, depinde ce mai puneti la umplutura: pui, vita, porc sau legume.

Ingrediente

Ingrediente

1/4 pui gatit(e indicata partea cu pieptul)
200 gr cascaval razuit
10 foi tortilla(sau lipii)

Salsa

3 rosii
1 legatura ceapa verde
1 ardei
1 lingura ulei masline
sare, piper, boia

In quesadilla se pot pune aceste legume in 3 variante si bineinteles se pot adauga si alte legume in plus:
- crude si taiate cubulete mici ;
- coapte pe plitasi taiate fasiute ;
- sau salsa asa cum am facut eu

Topping: Tzatziki

1 castravete crud
4-5 linguri iaurt gras
marar
sare

Portii: 5 quesadilla

  1. Am inceput facand salsa. Am tocat legumele si le-am pus pe foc cu 1 lingura de ulei de masline si condimente. Se lasa la foc mediu 10-15 minute pana scade sucul de pe legume, apoi am adaugat 1 rosie cruda taiata cubulete si 4 cozi de ceapa verde rondele, doar ca sa aiba salsa o consistenta mai crocanta.
  2. Cat s-a facut salsa, am ras cascavalul si am dezosat carnita de pui (rest din puiulfacut in bere cu lamaie si rozmarin)
  3. Apoi am preparat tzatziki: am ras castravetele pe razatoarea mare, l-am stors in pumn de apa si l-am amestecat cu iaurt si marar tocat. Am dres de sare.
    *Toppingul poate fi inlocuit cu guacamole, care se serveste in mod traditional cu quesadilla. Sau puteti folosi doar smantana.
  4. Am decupat lipiile pe dimensiunea tigaii mele, fiindca nu am gasit decat lipii uriase.
    Si acum incepem sa asamblam quesadilla, focul sub tigaie fiind la minim. Toate straturile vor fi subtiri pentru ca la sfarsit sa avem o quesadilla subtirica, care poate fi mancata din mana, fara sa se scurga tot afara.

    - se pune intr-o tigaie unsa doar cu un strop de ulei o lipie. se intoarce la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic, cam de 5-6 ori.

    - se presara cascaval, in strat subtire si lasati marginea libera (2cm) sa nu ajunga pe tigaie, ca altfel cascavalul se arde sau se va scurge afara pana la sfarsit

    - intindeti 1 lingura de salsa cu dosul unei linguri in strat subtire

    - presarati bucatele de pui

    - mai presarati putin cascaval

    - acoperiti tot cu o alta lipie, si apasati cu mana cateva minute, 2-3 cam asa

    - dupa care intoarceti quesadilla (se intoarce usor) si se mai lasa si pe cealata parte 2-3 minute, pana simtiti iar ca fumega putin.
  5. Se scoate din tigaie, se taie in 4 si se serveste cu tzatziki.

Salsa de legume

Salsa de legume

Cascaval razuit

Cascaval razuit

Tzatziki

Tzatziki

Pui dezosat si taiat fasiute

Pui dezosat si taiat fasiute

Lipii decupate

Lipii decupate

Pasul 1: presaram cascaval

Pasul 1: presaram cascaval

Pasul 2: intindem salsa

Pasul 2: intindem salsa

Pasul 3: presaram fasiute de pui

Pasul 3: presaram fasiute de pui

Pasul 4: presaram iar un strat de cascaval

Pasul 4: presaram iar un strat de cascaval

Pasul 5: Acoperim totul cu alta lipie

Pasul 5: Acoperim totul cu alta lipie

Pasul 6: Intoarcem quesadilla si o prajim

Pasul 6: Intoarcem quesadilla si o prajim

Quesadilla cu pui

Quesadilla cu pui

Comentarii (28)

 

Ultimele comentarii

ardei iuti  acum 14 ani - 20 Septembrie 2010 16:27  

Salut,
tocmai au inceput sa se coaca ardeii asa ca daca sunteti dortitori gasiti ( :) la mine) habanero chocolate, habanero orange, habanero red, thai dragon si naga jolokia.

O zi buna si astept raspunsuri.
Sorin
ardeiiuti@gmail.com
 

Katia  acum 13 ani - 10 Iunie 2011 18:07  

Pentru cei interesati de tortilla adevarate de porumb am cumparat zilele trecure de la auchan-titan. Foare bune, deloc acre.
 

bianca  acum 12 ani - 29 Noiembrie 2011 09:44  

buna :) sa inteleg ca puiul se prajeste inainte, nu ? adica la asta te refereai prin pui gatit.. multumesc :D
 

Ioana  acum 12 ani - 29 Noiembrie 2011 09:46  

pui prajit, la cuptor, la rotisor, resturi de la o friptura... la asta ma refeream.
 

Foxana  acum 12 ani - 3 Iunie 2012 12:45  

=P~ Ador mancarea mexicana . Recent am mancat quesadilla la restaurant si m'am gandit sa gatesc si eu . Am sa folosesc compozitia din reteta aceasta dar am sa fac mici schimbari . Am sa las lipiile la marimile lor , le voi prajii putin inainte si la margini le voi lega, sa fie gen...ca o turta :)) sau ceva de genu , apoi le voi pune la cuptor . Si pe langa sosul tzatziki voi mai face un sos salsa inferno ft picant ( sa fie variat sosul pentru cei de la mine din familie; fresh sau/si picant :) ) La aceasta reteta trebuie sa ai grija sa nu fie uscata de aceea cred ca voi pune si sos de rosii gros. Oricum multumesc ptr reteta :* pofta buna tuturor !
 

elena  acum 12 ani - 14 Noiembrie 2012 22:33  

Adevarata quesadilla este din tortilla de porumb alb, umpluta cu branza sau ce vrei si apoi dublata. Ceea ce ai aratat tu ar fi un fel de Sincronizada
 

asd  acum 11 ani - 14 Mai 2013 20:10  

trebuie sa fumege de 5-6 ori sau sa o intorc de 5-6 ori... =P~
 

Ioana  acum 11 ani - 15 Mai 2013 09:00  

se intoarce de 5-6 ori
 

Bogdan Pavel  acum 11 ani - 15 Octombrie 2013 20:04  

buna reteta ....am facut-o de mai multe ori si vreau sa zic ca iese mai bun cu foi ptr tortilla(varianta tortiwraps) sau si mai bun cu piadina(varianta italiana de lipie) facuta in casa :p
 

Oana  acum 3 ani - 16 Februarie 2021 15:10  

A devenit una dintre retetele favorite in familia mea, e pe repeat cam 1 data pe luna, maxim la 2... Si eu tot cu tortilla prefer sa le fac, cu salsa de legume, iar in tzatziki mi se pare ca merge de minune si un catel de usturoi... =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...