Aripioare dulci-picante
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete simple
Aripioare glazurate cu gem de ardei iute. Asa simplu, ca de vineri seara...
Ingrediente
1 kg aripioare de pui (fara varfuri)
sare, piper negru
Glazura dulce-picanta
35 gr unt
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit (pasta)
1 lingura sos de soia
60 gr gem de ardei iute (cca 3-4 linguri)
sucul de la 1 lime
Portii: 2-3
- Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri).
- Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde).
- Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau gem de chili pana va place.
- Cand aripioarele sunt gata, se aduce iar sosul la fierbere. Se pun aripioarele in sos, fara sa turnati grasimea lasata de carne.
- Se fierbe totul, amestecandu-se pana aripioarele sunt frumos glazurate si sosul s-a "lipit" de ele (nu dureaza mult, 1-2 minute). La final aripioarele se pot presara cu seminte de susan si ceapa verde. Sunt bune cu orez cu susan.