Bagheta umpluta cu branza
Retete aperitive Retete cu branza Retete pentru gratar Retete simple
O mica idee pentru pachetul de serviciu/scoala. Si in curand foarte buna de pus in pachetul pentru picnic.
Reteta este adaptata de aici.
Ingrediente
1 bagheta
250 gr crema de branza (tip philadelphia)
150 gr branza de capra
50 gr salam picant
10 masline verzi umplute cu ardei
4 rosii uscate (in ulei)
piper negru
- Se freaca bine branzeturile pana se inmoaie un pic.
- Se adauga salamul, maslinele si rosiile, toate tocate cat mai marunt din cutit.
- Se condimenteaza cu piper dupa gust si sare doar daca este necesar.
- Se taie 2 bucati de bagheta de 15 cm fiecare (e mai usor de lucrat cu bucati mai scurte). Se scobeste fiecare bucata de miez.
- Se aseza bagheta cu taietura in jos pe folie de aluminiu. Se umple cu amestecul de branza folosind o lingurita, presandu-se bine ca sa nu ramana goluri.
- Se invart bucatile de bagheta in folia de aluminiu si se dau la frigider cateva ore.
- Se feliaza si se servesc.
Salam picant
Scoatem miezul din bagheta
Umplem bagheta cu amestecul de branza