Paine cu ceapa si marar

Retete aluaturi Retete de post

Reteta Paine cu ceapa si marar

Cred ca nu trebuie sa va mai spun cat de aromata e painea, dar si mai mult mi-a placut ca a ramas la fel de pufoasa ca la inceput, timp de doua zile. Fiind facuta in forma de chec se poate folosi usor la sandwichuri.

Ingrediente

220 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1/2 pliculet drojdie uscata
1 ceapa medie (cca 100gr)
1/2 legatura marar
350 gr faina alba
1 1/2 lingurita sare
1 lingura ulei + un strop de ulei pentru uns tava

  1. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana se inmoaie in 1 lingura ulei. Mararul se toaca marunt.
  2. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Lasati aluatul in masina inca 1 ora dupa ce s-a incheiat programul.
    Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
  3. Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se da o forma lunguiata.
  4. Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza aluatul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute.
  5. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra.
  6. Se lasa sa se racoreasca si se pastreaza in punga.

Aluat

Aluat

In tava de chec

In tava de chec

Crescuta

Crescuta

Paine cu ceapa si marar

Paine cu ceapa si marar

Comentarii (5)

 

Mariana  acum 15 ani - 4 Mai 2009 10:25  

E minunata Ana!!!!!! =P~ =P~ =P~ :p
 

cornelia   acum 15 ani - 12 Mai 2009 17:10  

Aceasta paine este o ispita coapta. O voi incerca!
 

Irina Maizel  acum 12 ani - 21 Ianuarie 2012 12:04  

Am incercat fara marar si ceapa si a iesit OK, dar cred ca am cam gresit cate ceva la modul de preparare. Am pus un cubulet de drojdie 25g, nu stiu cat inseamna 1/2 pliculet de drojdie uscata (cantitate). Deasemenea cred ca si sarea e cam multa, cred ca trebuie doar o lingurita.
Am amestecat totul de la inceput cu mana, pentru ca nu am masina, si cred ca ar fi trebuit sa fac mai intai plamadeala cu putina faina nu cu toata cantitatea. In rest a iesit o bucatica de paine foarte buna.
 

Ioana  acum 12 ani - 21 Ianuarie 2012 12:16  

un plic de drojdie uscata e cam 7gr, maxim 10 gr si e recomandat pentru 500 gr faina.
la 350gr faina cat cere reteta trebuia sa pui putin mai mult de jumatate de cubulet de drojdie proaspata (undeva la 15 gr).
 

Ioana  acum 12 ani - 21 Ianuarie 2012 12:50  

a, si daca folosesti drojdie proaspata, ai dreptate, ideal e sa amesci drojdia cu ptuina apa calduta si zaharul si sa lasi la crescut la loc caldut 15-30 minute, pana face o spuma bogata deasupra.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...