Paine integrala cu seminte
Aceasta reteta este doar un pretext sa va arat faina integrala ecologica care a aparut si la noi in magazine. Am gasit-o la supermarketul Auchan, dar sper sa o gasim pe tot mai multe rafturi ale magazinelor. Ca pret este dublu fata de faina alba (4.5 RON / kg), dar tinand cont ca o puteti folosi si in amestec cu aceasta pretul devine mai accesibil.
Nu e o paine cu un aspect extraordinar, nu creste foarte mult, dar eu pot trece cu vederea acest fapt daca ma gandesc cat e de sanatoasa. Contine foarte multe fibre - dublu decat painea alba - si vitamine B care ajuta sistemul nervos. Plus ca o fac in casa si stiu ce pun in ea. De data asta am pus si seminte de dovleac si floarea soarelui.
Ingrediente
200 ml apa calduta
50 ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
350 gr faina de grau integrala
1 lingurita sare
1 lingura seminte floarea soarelui
1 lingura seminte dovleac
Portii: 1 paine de 600 grame
- Se pun toate ingredientele de mai sus in ordinea data in masina de paine.
- Se programeaza masina pe programul Basic (1), la greutatea de 750gr si gradul de rumenire mediu (2).
Faina integrala ecologica
Paine cu tarate de la Anca dupa reteta lui Le Chef
Comentarii (32)
Ultimele comentarii
Anamaria acum 14 ani - 17 Februarie 2010 19:36
Buna. Nici mie nu mi a iesit aceasta paine si am urmat reteta cu sfintenie! Nu am masina de paine ca nu prea am facut niciodata nimic in casa, dar am mai framantat si eu aluaturi si mi au iesit foarte bine spre deosebire de asta.Am cumparat faina integrala de grau si faina integrala de secara. Am pus cam 60% faina integr de grau si 40% de secara. Fix 1kg de faina am folosit si un pliculet de dojdie dr oetker care spune ca nu trebuie inmuiata in apa. Am framantat aluatul si mi a iesit extrem de lipicios, nu mai puteam sa l dezlipesc nici de pe degete, si se intindea...eu n am mai vazut asa ceva! Infine, l am lasat la crescut, a crescut triplu frumos, dar cand l am luat la framantat iar era mai dens, mai lipicios ca o guma efectiv, ca o caramea moale si extrem de lipicioasa!
Am continuat, l am pus in 2 tavi si l am bagat la cuptor, am tot incercat o dupa 40 de min dar nu era gata nici dupa 3 ore cand m am enervat si le am scos! A mai crescut putin in tavi, a facut o crusta frumoasa iar in interior surpriza, era moale, acelasi aluat lipicios, crud necopt ! Incredibil! Va rog din suflet sa mi spuneti si mie ce anume am gresit si unde ca eu nu reusesc sa mi dau seama! Am mai adaugat faina dar degeaba!
Faina am luat o de la plafar 100% naturala!
Vreau sa mananc paine integrala deoarece am anumite probl si mi as dori tare mult sa mi iasa! Multumesc!
Carmen acum 14 ani - 27 Februarie 2010 16:32
Anamaria reteta Ioanei este pt 350 gr faina.tu am inteles ca ai pus fix 1kg faina.ai pus si celelalte componente in fc de cant ta de faina?pt ca Ioana a pus 1 pachetel de drojdie la 350 gr faina iar tu ai pus aceeasi cant la 1 kg.Carmen acum 14 ani - 4 Martie 2010 00:17
am facut si eu aceasta paine Ioana si mi-a reusit spre deosebire de o reteta din cartea masinii.am avut in vizita familia(sora,cumnatul,nepoata si finuta-3anisori)si nu se mai opreau din mancat.ce vreau sa te intreb este daca tie ti-a iesit crocanta coaja pt ca din poza mi se pare ca nu.eu am fol un program al masinii pt paine integrala insa tot gradul de rumenire 2.nu zic ca nu este buna si asa crocanta insa vreau sa fac si pt parinti deci sa fie coaja mai subtire.p.s.ma bucur ca ti-ai revenit si sper ca te-ai bucurat de scurtul concediu chiar daca ai fost putin bolnavioara.
irina acum 13 ani - 2 Februarie 2011 15:15
am incercat si eu painea din faina integrala din manualul de utilizare, fiind prima painica incercata. mi-a iesit miezul moale...din ce am citit aici cred ca am pus putina drojdie. am pus la 500 g faina nici jumatate de pliculet. dar asa scria in reteta din manual. data viitoare voi pune 1 pliculet. multumesc pt sfaturile pe care le-am citit aiciDoina acum 13 ani - 12 Martie 2011 22:40
Painea cu seminte iese foarte gustoasa daca puneti si seminte de in si seminte de susan. In plus sunt si foarte sanatoase.stefan acum 13 ani - 8 Mai 2011 11:09
Oameni buni, daca doriti totusi sa mancati sanatos, de ce puneti zahar in paine??!! Ati incercat vreodata fara?Leustean Claudiu acum 13 ani - 13 August 2011 13:07
Am nevoie de ajutor: vreau sa fac paine de casa, am cuptor electric incorporat si nu stiu exact cum sa fac setarile, acolo sunt lai multe semne, care din ele trebuie pus? ce temperatura? cat timp? te rog daca poti sa-mi raspunzi.Multumesc
Elena acum 11 ani - 3 August 2013 21:44
Plicul de drojdie uscata pe care il folosim e din acela mic de 7g? Nu am mai facut paine niciodata dar vreau sa incerc reteta.Elena acum 11 ani - 4 August 2013 10:55
Am intrebat mai sus si nu stiu cum sa procedez pt ca pe plicul meu de drojdie ( Dr.Oetker ) scrie ca nu trebuie dizolvata ci amestecata cu faina. Ai idee cum e mai bine?Ioana acum 11 ani - 4 August 2013 13:56
da, plic din acelas mic (pentru 500 gr faina). drojdia uscata nu se dizolva in apa, e corect ce scrie pe plic.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email