Baghete umplute cu bacon si cascaval
Retete aluaturi Retete aperitive Retete din Franta
Barcute apetisante umplute cu smantana, bacon si cascaval.
Ingrediente
1 portie aluat de paine frantuzeasca (sau 500 gr din aluatul de paine preferat)
150 gr bacon
300 gr cascaval (sau emmentaler)
200 gr smantana (acra)
piper negru macinat
ierburi Provence
Bucati: 3
- Baconul se taie cubulete si se prajeste fara grasime pana devine crocant. Se scurge de grasime pe servetele de bucatarie.
- Cuptorul se preincalzeste la 220C si se introduce o craticioara cu apa in el, pe etajul cel mai de jos.
- Aluatul se taie in 3 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie ovala, nu extrem de subtire. Aluatul frantuzesc este usor de lucrat, asa ca eu am intins foile cu mainile.
- Se unge fiecare foaie (lasand marginile libere) cu un strat subtire de smantana. Se presara un strat de cascaval. Daca doriti puteti condimenta acum cu putin piper macinat. Se presara cubulete de bacon.
- Se ruleaza foile. Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt (in lipsa hartiei puteti presara putin malai pe tava). Rulourile se aseaza cu partea de imbinare a aluatului dedesubt. Intre rulouri se insereaza hartie de copt (sau folie de aluminiu) pentru ca painicile sa creasca in sus, sa nu se desfaca in lateral.
- Cu un cutit ascutit (am folosit un cutter) faceti incizii pe lungimea rulourilor (vezi poza 5). In inciziile facute mai puneti cate 1 lingurita smantana si apoi umpleti-le cu cascaval ras (aveti grija sa "scapati" cascaval si pe marginile rulourilor). Presarati deasupra inca putin piper negru si ierburi provence.
- Lasati baghetete sa creasca 15 minute.
- Coaceti baghetele la 220C timp de 25 minute, pana sunt rumene. Sunt bune caldute. Se pastreaza intr-o punga si raman moi si pufoase si a doua zi.
Intindem aluatul
Ungem aluatul cu smantana
Presaram cascaval si bacon
Rulam
Crestam ruloul
Painicile sunt gata de copt
Baghete umplute cu bacon si cascaval