Batoane de ciocolata si unt de arahide

Retete desert Retete de post Retete simple

Post-run snack pentru alergatorul meu preferat, care a terminat ieri semi-ul in 1 ora si 54 minute. Bravo tuturor participantilor si organizatorilor maratonului Wizz de la Cluj. In fiecare an e din ce mai multa lume si mai frumos. Vremea a tinut cu noi, iar peisajul a fost la fel de exuberant si colorat ca si alergatorii.

Reteta asta este una simpla, fara coacere, plina numai de lucruri delicioase. Unde mai pui ca poate fi usor personalizata.

Ingrediente

250 gr ciocolata neagra (50% cacao; maruntita cu cutitul sau sub forma de fulgi/bobite)
250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de padure, caju, migdale)
50 gr unt gras (82% grasime; sau unt de cocos pentru varianta vegana/de post)
1/4 lingurita scortisoara macinat (optional; sau alte arome)
3 linguri sirop de artar (sau miere; sau alt indulcitor de genul acesta)
200 gr amestec de nuci, seminte si fructe uscate (fulgi mici de ovaz, stafide, merisoare, smochine, curmale  sau alte fructe uscate; migdale feliate; amestec granola cumparata)

Portii: aprox. 8

  1. Se topesc pe abur ciocolata maruntita, untul taiat cubulete si untul de arahide. Vasul in care sunt ingredientele sa fie cu fund gros si sa nu ajunga in apa care formeaza aburul, astfel incat topirea sa se faca lent, ca sa nu se strice ciocolata. Se amesteca de cateva ori dupa ce ciocolata incepe sa se topeasca.
  2. Se ia vasul de pe abur si se adauga indulcitorul ales treptat. Adaugati cate o lingura, amestecati si gustati. Adaugati pana e pe gustul vostru de dulce (am pus 3 linguri sirop artar). Nu adaugati zahar, nici chiar zahar pudra, nu se va topi complet in amestec.
  3. Turnati amestecul topit peste amestecul crocant (nuci, seminte, fructe uscate maruntite daca e cazul). Adaugati scortisoara. Amestecati pana la omogenizare.
  4. Ungeti o tava de chec cu un strop de ulei si tapetati-o cu folie de plastic. Turnati amestecul in tava, nivelati. Trageti marginile foliei deasupra si mai nivelati cu mana.
  5. Introduceti tava la frigider minim cateva ore, pana se intareste.
  6. Cand doriti sa feliati scoateti tava cu 10 minute inainte ca sa revina la temp camerei, se va felia mai usor si mai frumos. Se taie felii de aprox. 2-3 cm. Batoanele se invelesc individual in folie. Se pastreaza la frigider, dar se servesc la temperatura camerei.

Ingredientele topite pe abur

Se amesteca cu bucatile crocante

Se niveleaza in tava de chec

Se feliaza dupa intarire

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...