Supa rece de capsuni
Retete desert Retete cu fructe Retete simple Retete de supe si ciorbe
Cand doriti un desert proaspat, racoritor si elegant, amintiti-va de aceasta supa rece de capsuni.
Supa este inspirata din vacanta la Paris. Bezelele crocante pe care le-am adaugat fac un contrast placut cu supa matasoasa.
Ingrediente
500 gr capsuni
250 ml vin sec (rosu sau rose)
150 ml apa
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
2-3 frunze menta
Pentru servit
felii de capsuni
bezele
inghetata de vanilie
Portii: 4
- Se pune la fiert vinul (am folosit rose), apa si zaharul. Se aduce la fierbere si din acel moment se tine pe foc 5 minute.
* se poate folosi si vin demi-sec sau dulce, dar atunci trebuie sa adaptati cantitatea de zahar
** in varianta pentru copii, vinul se poate inlocui cu apa sau suc de portocale - Capsunile curatate de codite si taiate in doua sau patru, se pun in vinul fierbinte. Se stinge focul si se acopera cu un capac. Se lasa sa stea 10 minute.
- Se adauga menta si se mixeaza totul cu blenderul. Se trece supa obtinuta printr-o sita fina. Ce ramane in sita (putina pulpa cu samburi) se arunca.
- Se pune supa in frigider. Daca va grabiti se poate tine o vreme la congelator ca sa grabiti racirea.
- La servire: se pun felii de capsuni proaspete in farfurie si se presara cu cateva bezele sfaramate. Se aseaza o bezea deasupra. Se toarna supa rece in jur. Cand e foarte cald, se poate pune un glob de inghetata in centru, in locul bezelei.
Comentarii (6)
Mari Ana acum 11 ani - 13 Iunie 2013 15:31
Am facut deja reteta asta acum vreo doua saptamani, cand nu erau capsunile romanesti pe piata si a iesit un pic cam acrisoara. O voi reface in curand, sigur va iesi mai buna dupa reteta ta. :-)Ioana acum 11 ani - 13 Iunie 2013 15:51
sa stii ca si eu am gasit pentru ea cele mai bune capsuni de anul asta. din Poarta Salajului (acum ma laud un pic cu ce produce judetul meu) :) inainte de concediu am cumparat capsuni o singura data si am renuntat, ca erau rele de tot (acre cum zici si fara gust). acum iti va iesi super supa!Mari Ana acum 11 ani - 14 Iunie 2013 20:34
Ca la Paris... :-) Este un desert exact cum ai spus, racoritor si elegant. In plus, atat de simplu de facut (eu am folosit suc de portocale, cred insa ca vinul rose i-ar da un buchet aparte). Esti o comoara!Ioana acum 11 ani - 15 Iunie 2013 09:24
poate faci in weekend si o varianta cu vin pentru adulti. :)Andreea acum 10 ani - 7 Mai 2014 13:26
Suna putin ciudat aceasta denumire la un desert, nu i se potriveste unui deliciu ca asta denumirea de supa. Reteta este deosebita si sunt sigura ca este foarte gustoasa. M-ai facut tare curioasa in privinta gustului, trebuie neaparat sa o incerc cat mai curand posibil. =P~Ioana acum 10 ani - 7 Mai 2014 13:52
Andreea, dar poti privi si invers: dupa ce gusti aceasta supa o sa ti se schimbe ideea despre supe. supa va deveni ceva exquisite :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email