Bulete de orez cu kimchi
Retete aperitive Retete asiatice Retete cu orez Retete de post Retete fara gluten
Am cumparat cel mai bun si rosu kimchi din Cluj si am pregatit aceste bulete delicioase pentru El, de Ziua Indragostitilor. Toti cei care au mai gustat aceste bulete s-au indragostit la randul lor de kimchi.
Ingrediente
150 gr kimchi (luati si sos din borcan)
2 lingurite miere
1 lingurita sos de soia
1 lingurita ulei de susan prajit
400 gr orez pentru sushi fiert
2 cepe verzi
2 linguri amestec de susan negru si alb
1 lingura de ulei
Portii: 24 bucati (5 portii)
Calorii: 45 cal / bucata
- Susanul se prajeste usor intr-o tigaie fara grasime, doar pana cel alb se rumeneste usor. Se amesteca des, sa nu se arda.
- Kimchi se macina in robot sau cu blenderul vertical. Se caleste apoi 3 minute in uleiul incins. Se adauga mierea, uleiul de susan si sosul de soia si se amesteca 30 secunde.
- Se ia tigaia de pe foc si si se adauga orezul fiert (proaspat fiert, nu folositi orezul tinut la frigider), ceapa verde tocata marunt si susanul. Se amesteca pana la omogenizare. Se lasa sa se racoreasca, astfel buletele se vor forma mai usor.
* orezul l-am preparat dupa reteta de aici, veti folosi jumatate din el (ies 800 gr orez fiert din reteta intreaga) - Buletele se formeaza cel mai usor folosind manusi de plastic, deoarece orezul de sushi e foarte lipicios. Daca nu aveti manusi, puteti sa le formati cu mainile umede, dar merge mai anevoios.
- Luati cate o portie de orez in palma si formati buletele mai mult prin presare, rulati usor intre palme doar dupa ce orezul sta lipit. Sunt bune imediat, dar sunt ok si daca stau. Se pastreaza bine la frigider.