Bulete de orez si ton

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Bulete de orez si ton

Aceste bile coreene de orez cu ton sunt mici, dar pline de savoare!

Ingrediente

250 gr ton (in ulei sau apa)
50 gr pasta miso picanta
250 gr orez pentru sushi fiert
2 cepe verzi
1 lingura maioneza (cca 35 gr)
1 lingurita otet de orez
10 gr foi de alge prajite
1 lingura de ulei

Bucati: 30
Calorii: 43 cal / bucata (cu ton in ulei) sau 34 cal / bucata (cu ton in apa)

  1. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga tonul scurs bine si sfaramat cat mai marunt. Se adauga si ceapa verde tocata si se caleste totul timp de 3 minute.
  2. Se adauga pasta miso si se amesteca pana se omogenizeaza si tonul devine pastos.
  3. Se trage tigaia de pe foc si se adauga orezul. Se amesteca pana aveti o culoare uniforma.
  4. Se lasa amestecul sa se racoreasca si se adauga maioneza si otetul de orez. Se amesteca iar. Acum compozitia ar trebui sa fie pastoasa, usor de format bile.
  5. Se formeaza bulete one bite din compozitia obtinuta. Se sfarma cat mai bine algele prajite si se ruleaza buletele prin ele. Sunt bune imediat, dar parca devin si mai bune daca stau la rece.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...