Bulgur cu verdeturi

Retete garnituri Retete de post Retete rapide Retete simple

Bulgur inviorator cu gust fresh, acrisor si aromat. Verdeturile le-am preparat in stil tabbouleh si dupa ce s-au macerat un timp am adaugat o cantitate mai mare de bulgur mare. Bun de tinut la indemana in frigider fiindca se poate adauga in supe, in salate sau folosi pe post de garnitura.

Ingrediente

100 gr bulgur mare
1/2 legatura patrunjel
2 fire mici/tinere de ceapa verde
10 frunze menta
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/4 lamaie
2-3 linguri ulei 
sare, piper

Portii: 4
Calorii: 613 cal / total (153 cal / portie)

  1. Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga bulgurul. Se fierbe la foc mic pana acesta e facut, aprox. 10 minute.
  2. In acest timp se toaca marunt patrunjelul si menta. Peste ele se adauga ceapa verde taiata rondele fine, coaja de lamaie, se presara putina sare si se rasneste piper negru. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se lasa sa se macereze verdeturile in lamaie pana bulgur e gata.
  3. Cand bulgurul e fiert, se scurge bine si se adauga sare dupa gust. Se lasa sa se racoreasca, bulgurul sa fie doar caldut.
  4. Se adauga uleiul peste verdeturi si se amesteca. Se adauga apoi bulgurul si se amesteca iar.
  5. E bun imediat cat e caldut, dar e bun si la temperatura camerei. Poate fi adaugat in supe, in salate sau servit pe post de garnitura.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...