Caracatita marinata
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete din Spania
Pe langa celebrul cheesecake de la Viña din San Sebastian, mi-a mai placut maxim si caracatita lor marinata. Cand fierbeti o caracatita, trebuie sa incercati si reteta asta! E un aperitiv grozav.
Ingrediente
150 gr caracatita fiarta (partea dinspre cap)
1 ceapa alba mica (cca 50 gr curatata)
1 ardei iute verde mic (cca 15-20 gr curatat)
1 lingura otet sherry
4-5 linguri suc de lamaie
1 priza zahar
7 linguri ulei de masline spaniol
- Caracatita se fierbe conform instructiunilor de aici. Se scurge si se taie tentaculele lasand doar centrul si partea mai groasa a tentaculelor. Aceasta bucata centrala am marinat-o. Tentaculele taiate le-am folosit in alta reteta (de exemplu caracatita la gratar).
- Caracatita se taie rondele. Se presara cu sare si 1/2 lingura otet si se lasa sa stea.
- Ceapa se taie marunt sau fasiute, iar ardeiul jumatati de rondele si se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute. Se scurge (in pumn sau tifon) de zeama. Se stropeste cu 1/2 lingura otet si sucul de lamaie. Se lasa sa stea 15 minute.
- Se pune ceapa si ardeiul peste caracatita. Se amesteca. Se adauga trepata uleiul si zaharul. Se lasa la marinat macar 30 minute.
- E mai bun dupa ce sta o vreme la frigider. Serviti cu paine prajita.
* cand nu aveti ardei iute proaspat, se poate folosi ardei iute verde (guindilla) in otet; se adauga deodata cu uleiul
Caracatita marinata, Vina