Carnati condimentati
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete pentru gratar
Carnati de apartament: mai putin grasi si mai aromati decat cei de casa. Numai buni sa fie fripti pe gratar de sarbatori. Mai aveti nevoie doar de putin mustar langa ei.
Ingrediente
1.5 kg pulpa porc
500 gr fleica de porc
2 linguri rase sare (30 gr)
1 lingura cu varf boia dulce (15 gr)
2 linguri rase oregano
1/2 lingura chili (sau boia iute)
1/2 lingura piper negru (5 gr)
1/4 lingura coriandru boabe
1 lingurita rozmarin uscat
1 priza buna seminte fenicul
3 catei mari usturoi
100 ml vin rosu sau alb (sec)
3 intestine de porc
- Se taie pulpa si fleica cuburi, curatindu-se de zgarciuri, pielite sau alte parti mai tari.
- Se macina in masina de cafea toate condimentele, de la sare pana la fenicul inclusiv. Se condimenteaza carnea cu aceste amestec si usturoiul strivit si se amesteca bine pana toate cuburile sunt acoperite de condiment. Se da carnea la frigider pana a doua zi, sa aiba timp sa se fragezeasca si sa se imbibe de arome.
- Intestinele se spala in cateva ape reci sa mearga sarea de pe ele. Apoi se acopera cu apa rece si cu un capacel de otet si putin bicarbonat si se lasa pana a doua zi la frigider.
- A doua zi se pune cutitul, discul si orice parte a masinii de tocat care va intra in contact cu carnea la congelator pentru 30 minute.
- Se instaleaza apoi masina de tocat carnea cu discul de 8mm. Se toaca carnea repede pentru a nu se incalzi.
- Se toarna peste carnea macinata vinul rece si inca 150 ml apa rece si se amesteca usor cu o paleta (nu framantati carnea!). Se tine carnea la frigider pana in momentul in care doriti sa umpleti intestinele.
- Luati o lingura din compozitia pentru carnati si prajiti-o intr-o tigaie mica. Gustati si verificati gustul: daca e suficient de sarata, picanta sau daca doritit ca un condiment sa se simta mai tare... sa fie dupa gustul vostru. Daca mai trebuie, adaugati condimente si amestecati-le iar usor, fara a framanta.
- Instalati la masina de carne tubul pentru carnati. Trageti cate un intestin pe tub, faceti nod la capat si incet, incepeti sa umpleti carnatii. La intervale rasuciti carnatii de 4 ori (o data la stanga, urmatoarea data la dreapta si tot asa, alternati directiile). Cand ati umplut tot intestinul, va opriti si faceti nod la capat.
- Pastrati carnatii la frigider pana a doua zi. Ii puteti prajit in oala grill cu abur sau puteti sa-i prajiti intr-o tigaie cu putin ulei si putina apa; se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic; cand se evapora apa, veti auzi cum incep sa sfaraie carnatii; intoarceti-i pe toate partile sa se rumeneasca frumos.
Cuburile de carne condimentate
A doua zi macinam carnea
Formam carnatii rasuciti
Carnati condimentati