Carne de porc cu varza murata (Pomana porcului)

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete romanesti

Intotdeauna dupa ce taiem porcul bunica pregateste aceasta mancare pentru cei care au ajutat-o, vecini si familie. Bineinteles ea ne-a pregatit din timp si sarmalute, cozonac si cornulete cu nuca, dar Pomana porcului a fost la loc de cinste. A doua zi am pregatit si eu acasa aceasta mancare, asa ca am doua seturi de poze, diferenta e ca eu am folosit doar carne macra, iar bunica carne cu grasime.

Ingrediente

600 gr carne porc
600 gr varza murata
150 ml bulion
1/2 lingurita boia dulce
sare, piper
2 linguri untura

  1. Se taie carnea cubulete. Se pune la prajit in untura topita. Se prajeste la foc rapid pana-si schimba culoarea si se rumeneste usor.
  2. Adaugati varza taiata fideluta fina si caliti-o 10 minute, amestecand des. Adaugati piper negru macinat, putina boia dulce, amestecati si apoi puneti bulionul si apa cat sa fie acoperita varza.
  3. Fierbeti in continuare cu capac pentru 1.5 ore. Din cand in cand verificati si daca a scazut prea tare apa, mai adaugati apa fierbinte. Varza trebuie sa fie moale si carnea bine facuta dupa acest timp.
  4. Serviti simplu sau daca doriti cu smantana.

Prajim carnea

Adaugam varza si condimentele

Carne de porc cu varza murata (Pomana porcului)

Pomana porcului la bunica -adaugam varza

E gata!

Serviti!

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...