Carne de porc inabusita cu cartofi
Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc
O reteta cu garnitura gata inclusa.
Ingrediente
o ceapa
140 gr. carne de porc (taiata in fasii subtiri)
2 morcovi (taiati in rondele subtiri)
3 cartofi de marime potrivita (taiati in patru)
1 lingurita praf ghimbir
1 lingura ulei
1 lingurita sare
2 linguri sos de soia
2 linguri sake(sau vin alb)
240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste sau vita)
5 linguri mazare fiarta
- Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovii si cartofii pentru 10 min.
- Separat, praful de ghimbir, sarea, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul.
- Se pune piper dupa gust.
- Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Comentarii (9)
anca folea acum 16 ani - 7 Septembrie 2008 14:45
oribil :(mihaela acum 15 ani - 2 Iulie 2009 13:49
Este o mancare japoneza! eu locuiesc in japonia si o fac destul de des.Este putin diferita dar cred ca este gustoasa si varianta asta.:)
Ioana acum 15 ani - 2 Iulie 2009 14:20
imi spui te rog care e varianta originala? poate o fac asa si pun si ceva poze. merci! :)mihaela acum 15 ani - 3 Iulie 2009 11:37
Se numeste Niku jiaga3-4 cartofi
1 morcov
carne feliata foatre subtire de porc(bara niku)
o ceapa
Eu pun si (koniak),este ceva specific japonez nu cred ca se gaseste in romania dar merge si fara.
pastai verzi sau merge si boabe de mazare
zahar 2-3 linguri
osake 1-2 linguri
sos de soia 4-5 linguri
ghimbir pasta,daca se gaseste in romania daca nu dai ghimbirul pe razatoarea mica,se pune cam o lingura
dashi,la fel nu cred ca se gaseste in romania,este un praf din peste,nu stiu sa-l descriu exact,daca nu se pune dashi ma gandesc ca mancarea ar iesi cam fada,nu-mi dau seama cu ce se poate inlocui...
Dashi se amesteca cu 1 1/2 cana de apa.Ghimbirul se pune la calit in cateva linguri de ulei cu carnea,se caleste pana se albeste carnea,se adauaga apa cu dashi(cam o lingura).Se adauga cartofi,ceapa,morcovul,koniakul.Legumele se taie bucati mai mari.Apa sa nu fie prea multa doar sa acopere f putin,altfel o sa iasa prea zemoasa.Se fierbe cu capac,pana se imoaie cartoful(ar fi bine ca cartofii sa fie din cei care nu se faramiteaza usor).Se adauga in ordine zaharul,osake si sosul de soia.Se lasa sa fiarba la foc mic si nu se pune capacul.Dupa ce s-a facut nu se pune capacul,se acopera cu un prosop.Mie cand imi iese mai multa zeama scurg putin.Am uitat!! :p si l-a sfarsit se adauga pastaile sau mazarea,se lasa sa dea doar un clocot deoarece acestea fierb imediat.
Masurile sunt cu aproximatie,eu mereu cand o fac gust si in functie de asta mai adaug sau nu.
Reteta asta este mai mult pentru cei dispusi sa incerce si ceva nou,sunt multe gusturi noi pentru noi.
P.S Se pot cali si legumele putin si apoi sa se adauge apa cu dashi,este optional.
Daca mai ai intrebari le astept cu placere!
Ioana acum 15 ani - 3 Iulie 2009 12:24
in loc de dashi pot pune oare fish sauce dizolvat in supa de vita/pui? crezi ca s-ar apropia?mihaela acum 15 ani - 3 Iulie 2009 14:12
nu stiu ce sa zic,fish sauce nu am folosit pana acum.In varianta retetei tale se pune supa si am vazut ca ai specificat ca se poate pune si supa de peste,cred ca merge si asa.Ioana acum 15 ani - 3 Iulie 2009 14:47
supa de peste din cub as putea face si am renuntat la cuburi... de aceea ma gandeam la fish sauce. eu faceam cu supa din cub de vita si era foarte buna. o sa incerc si-ti spun cum e cu fish sauce.simona acum 14 ani - 26 Octombrie 2010 09:20
eu o fac si fara dashi si e tare buna.asa zice sotul meu care e la fel japonez.va sfatuiesc numai sa nu folositi oala cu presiune la aceasta reteta ca nu va iesi numic gustos.va pup si Domnul Isus sa fie cu voi.danielamarcela11 acum 13 ani - 16 Noiembrie 2011 20:28
:-&Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email