Carpaccio de vita cu paste
Retete aperitive Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete cu carne de vitel sau vita
Acesta a fost pranzul de duminica, inspirat romantic dintr-un pranz la Paris.
Ingrediente
200 gr muschi de vita (sau vrabioara)
parmezan
ulei masline extravirgin
lamaie
sare, piper
Salata de paste
250 gr paste scurte
4 catei usturoi
1/2 ardei gras (eu am folosit cate o felioara galben, verde si rosu)
15 rasnite fulgi chili
7 frunze busuioc
8 linguri ulei masline
sare
Portii: 2
Timp de preparare: 30 minute
- Se taie muschiul felii subtiri (cca 1/2 cm).
* daca aveti feliator de carne, puteti pune carnea in congelator pana se intareste un pic si apoi sa taiati felii subtiri cu feliatorul; daca faceti asta, sariti pasul 2 si 3, veti aseza feliile direct pe farfurie. - Se aseza jumatate din felii pe o folie de plastic, una langa alta. Se pune o alta folie de plastic deasupra. Cu un ciocan de snitele (partea plata; sau cu fundul unui pahar plat) se bate carnea ca pentru snitele, incepand din centru, cu miscari usoare ca sa nu rupeti carnea. Repetati cu restul de carne.
* carnea batuta poate fi pastrata intre folii, la frigider, maxim 4 ore. - Cand e gata carnea luati folia de deasupra. Rasturnati carnea pe o farfurie si luati a doua folie de pe ea.
- Stropiti carnea cu putin ulei de masline, putin suc de lamaie si presarati sare si piper. Radeti parmezan deasupra, folosind instrumentul pentru curatat legume.
- Puneti pastele la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Pana se fac pastele taiati usturoiul felii si puneti-l in uleiul incalzit. Sotati usturoiul la foc mic timp de 5 minute, pana devine usor auriu. Scoateti usturoiul din tigaie si in loc adaugati ardeiul taiat cubulete foarte mici. Prajiti-l timp de 5 minute, pana se inmoaie un pic. Adaugati chili si mai prajiti 1 minut.
- Adaugati pastele scurse de apa si 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amestecati si adaugati sare dupa gust.
- Luati pastele de pe foc si adaugati busuiocul taiat fasiute.
- Serviti carpaccio cu o portie de paste caldute (sau la temp. camerei).
Feliile pe folie
Batem feliile
Rasturnam pe farfurie
Asezonam carpaccio