Cartofi cu rozmarin

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete din Italia Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Inca o reteta prin care ne putem bucura de cartofii noi. Include si o metoda de spalare si curatare a cartofilor foarte mici, cat o aluna, cei de care fuge toata lumea in piata fiindca sunt migalosi la curatare. Metoda e simpla, rapida si nu doar curata cartofii ci ii si dezinfecteaza.

Reteta poate fi executata si cu cartofi normali, nu doar noi: acestia se curata, se taie cuburi si se fierb cca 15 minute. In rest, se respecta reteta.

Ingrediente

500 gr cartofi noi mici
2 linguri ulei de masline
1 fir rozmarin proaspat
3 prize usturoi granulat
sare, piper, chili

  1. Daca cartofii sunt cat nucile se spala bine cu un buretel aspru. Daca sunt mult mai mici, asa cum am folosit eu in reteta de fata (vezi prima poza, 3 cartofi au intrat intr-o lingurita, erau cam cat alunele), atunci exista o metoda usoara de a-i curata: ii presarati cu multa sare si ii frecati intre palme ca sa se duca din coaja subtire de pe ei. Aceasta metoda, pe langa faptul ca ii curata de coaja ca la un peeling, ii si dezinfecteaza. Ii spalati apoi sub jet de apa rece. Repetati procedeul inca o data.
  2. Puneti cartofii in apa cu sare care deja fierbe si ii lasati intre 4 si 8 minute. Daca sunt mici ca ai mei doar 4 minute, daca sunt mai mari puteti merge pana la 8 minute. Ii verificati si cartofii trebuie sa fie fierti, dar al dente, sa nu fie moi.
  3. Scurgeti cartofii si presarati-i cu sare, piper si chili dupa gust, plus usturoiul. Amestecati usor. Adaugati apoi frunzele de rozmarin rupte bucatele mici si uleiul. Amestecati iar, astfel incat uleiul sa fie absorbit de cartofii fierbinti.
  4. Puneti cartofii intr-o tava si dati la cuptor la 220C pentru cca 15-20 minute. Scuturati bine tava la mijlocul timpului de coacere. Cartofii trebuie sa fie rumeni.
  5. Serviti imediat.

Cartofi cu rozmarin

Cartofi cu rozmarin

Cartofi cu rozmarin

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...