Pui cu rozmarin
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple
Pui intr-un sos matasos, usor acrisor. Aromele de rozmarin si dafin vor invada toata casa cat timp il pregatiti la cuptor. Garnitura perfecta pentru aceasta mancare: legumele fierte natur sau pe abur, se potrivesc de minune cu sosul.
Ingrediente
8 pulpe inferioare
6 linguri ulei masline (extravirgin, de foarte buna calitate)
5 catei usturoi
2 fire rozmarin
2 foi dafin
1/2 lingurita oregano uscat
50 ml vin alb sec
2 linguri suc de lamaie
1 lingura unt
sare, piper
Portii: 4
- Presarati pulpele cu sare, piper si oregano pe care il strangeti intre degete cand il presarati ca sa se faramiteze bine.
- Intr-o tigaie/tava care merge si la cuptor, se prajesc pulpele pe ambele parti in uleiul incins, pana-si schimba culoarea. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa la prajit 1 minut.
- Se adauga rozmarinul intreg, foile de dafin rupte in doua si 200 ml apa in tava.
- Se da tava la cuptor la 220C pentru 40 minute, pana pulpele sunt facute complet.
- Se scot pulpele din tava si tava se pune pe plita, pe foc mediu. Cand incepe sosul sa fiarba se adauga vinul si se lasa 1 minut sa clocoteasca, ca sa se evapore alcoolul.
- Se adauga sucul de lamaie si se amesteca rapid. Se adauga untul si se amesteca pana acesta este topit. Se lasa sa fiarba sosuletul inca 2 minute. Gustati-l de sare.
* cand amestecati in sos, frunzulitele de rozmarin se vor desprinde de pe tulpina si se vor imprastia in sos; daca cumva aveti la masa pretentiosi care nu agreeaza acele de rozmarin, puteti scoate rozmarinul inainte de a adauga vinul si veti obtine un sos cu aroma de rozmarin, dar fara ace - Se pun pulpele la loc in tava, cu partea rumena in sus. Se stropesc cu sos.
- Se servesc cu cartofi si/sau broccoli fierte natur.
Pulpele scose din cuptor
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
darvenia acum 13 ani - 25 Ianuarie 2011 21:19
au iesit super bune ,eu am taiat un pic din ulei si am scos untul dar am pus o lamaie intreaga si un pic mai mult vin a iesit un sos super bun si acrisor cum ne place noua, multumim pt reteta :)Ioana acum 13 ani - 26 Ianuarie 2011 10:41
darvenia, cu mare placere!Dya acum 13 ani - 29 Martie 2011 21:46
Foarte interesanta reteta :p .Abia astept sa o prepar si eu.De obicei pun vin la retetele care includ carne porc sau vita dar si aici merita incercat pt ca arata extraordinar. :)ramisimion acum 13 ani - 26 Septembrie 2011 20:33
Parfumante, fragede si delicioase! Multumesc pentru aceasta reteta minunata!livia acum 12 ani - 19 Februarie 2012 19:48
Pentru mine a fost o revelatie.Am hotarat sa o prepar pentru ca aveam rozmarin proaspat in casa si a iesit ceva nemaipomenit.Merita sa o incercati.Multumesc!Olga acum 10 ani - 9 Iulie 2014 20:06
Absolut delicios. aromat, fraged.Garnitura a fost broccoli.
Multumesc foarte frumos, Ioana.
Olga acum 10 ani - 12 Iulie 2014 22:39
Hmm, acum realizez ca n-au trecut multe zile de cand am pregatit prima data puiul, n-am mai rezistat asa ca azi am repetat experienta.(dar acum am avut garnitura de cartofi) .Foarte bun.
Multumesc frumos, Ioana.
Mirela acum 10 ani - 5 Septembrie 2014 12:43
Merge si cu pulpe superioare dezosate, nu?Ioana acum 10 ani - 5 Septembrie 2014 12:55
sigur ca da, vreo 4-5 bucatiMirela acum 10 ani - 5 Septembrie 2014 12:57
Multumesc :) Incerc reteta in week-end.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email