Cartofi natur
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
E garnitura pe care o poti comanda la orice restaurant din Romania. Problema e ca in general sunt aproape reci si plini de apa. Daca ai noroc verdeturile care sunt puse peste sunt proaspete si le mai schimba putin aspectul.
Desi e una dintre cele mai simple retete pentru ca de fapt sunt doar cartofi fierti, cu un minim efort pot avea un gust deosebit. Untul cu verdeturi face minuni.
Ingrediente
1 kg cartofi (pot fi si noi)
2 linguri ulei masline
3 rondele unt aromat
sare, piper
- Cartofii daca sunt noi se spala cu cu un burete de sarma. Apoi se taie in 2 sau 4 bucati, depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi.
- Se pun la fiert in multa apa cu sare. Se fierb la foc mediu cca 25 minute, dar ii testati inainte de a-i scurge sa fie fierti, dar nu moi.
- Cartofii fierbinti se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se toarna uleiul si se pun rondelele de unt deasupra. Se scutura bolul, astfel incat cartofii sa se acopere cu untul care se topeste. E mai bine sa scuturati bolul, astfel cartofii nu se vor sfarama.
- Se servesc imediat cu bucatele de unt aromat.