Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete ieftine Retete simple

Fierti, rumeniti in tigaie si apoi presarati cu verdeturi.

Ingrediente

1 kg cartofi noi (mai mici)
4 fire ceapa verde
4-5 fire marar
1/2 lingurita turmeric
2-3 linguri ulei
sare, sare grunjoasa de mare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Se pun cartofii la fiert (cei mai marisori la fund, iar cei mai mici deasupra) in apa si sare. Se adauga in apa si tulpinile mararului impreuna cu 1 fir intreg de marar. Se fierb pana intra usor furculita in ei (cca 10 minute de cand apa incepe sa fiarba).
  2. Se scurg cartofii si se lasa sa se racoreasca pana se pot manevra cu mana. Se curata cu mana de coaja (vine destul de usor jos, iar daca pe alocuri se curata mai greu puteti sa folositi un cutit). Se taie in doua pe lungime.
  3. Intr-o tigaie/cratita larga (macar 30 cm diametrul) se incinge uleiul. Se adauga turmericul si se amesteca. Se aseaza cartofii cu taietura in jos. Se presara cu sare de mare si piper negru proaspat rasnit. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc placut (cca 2 minute). Tigaia se misca din cand in cand cu miscari fata-spate. Se intorc cartofii si se mai prajesc si pe a doua parte de data asta miscand tigaia mai energic ca sa se rumeneasca peste tot.
    * cartofii nu trebuie sa fie foarte inghesuiti in tigaie, ideea e sa fie pe un singur strat ca sa-i puteti amesteca usor; daca aveti doar tigaie mai mica, ii puteti pregati in doua ture
    ** daca nu aveti turmeric, care da cartofilor o culoare uniforma si frumoasa, puteti inlocui cu putina boia
  4. Cand va place cum arata cartofii, adaugati ceapa taiata rondele (si partea alba si cea verde) si restul de marar tocat fin. Se amesteca rapid, de 3-4 ori, pana simti mirosul verdeturilor, apoi se ia tigaia de pe foc.
  5. Sunt mai gustosi imediat, cat sunt crocanti, dar sunt buni si la temperatura camerei.

Cartofii rumeni

Adaugam ceapa verde si apoi mararul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...