Cartofi noi inabusiti
Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Azi va las pe mana mamei mele ca sa va arate cum face cartofii noi inabusiti. Adevarul e ca aceasta mancarica se pot face cu orice tip de cartof, dar noi o facem mai des in aceasta perioada ca sa profitam de cartofii noi.
Ingrediente
4 cartofi noi (cca 700 gr)
1 dovlecel mic
2 rosii mici coapte
1 ceapa mai mica
1/3 ardei gras rosu
2 catei usturoi
3 felii kaizer
50 ml bulion
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 2-3
- Se taie kaizerul fasii. Se prajeste intr-o lingura de ulei pana e rumen si si-a lasat din grasime. Se scoate din oala.
- Se adauga in grasimea ramasa ceapa tocata marunt si ardeiul cubulete. Se calesc la foc mic pana sunt foarte moi (cca 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se pune kaizerul inapoi in oala. Se aseaza deasupra cartofii curatati de coaja si taiati rondele (nu foarte groase, dar nici prea subtiri; in jur de 4-5 mm). Se presara cu sare si piper pe masura ce-i asezati in oala. Daca va place, puteti pune si putin marar tocat. Deasupra lor se pune un strat de felii de dovlecel taiate la fel de subtiri ca si cartofii. Presarati sare si pe dovlecel. Deasupra se aseaza felii de rosii care se presara cu sare.
- Se toarna pe marginea oalei bulionul si 100 ml apa (nu e nevoie de mai mult lichid, dovleceii si rosiile vor lasa suc suficient). Se scutura un pic oala sa se aseze bine continutul in ea.
- Se aduce la fierbere si se pune capacul. Se da focul la mic si se fierbe inabusit timp de aprox. 20 minute. Cam la 5 minute scuturati oala sa nu se prinda mancarea de fund. Verificati sa fie fierti cartofii si abia apoi stingeti focul.
- Lasati sa stea cu capacul pus macar 15 minute. Se servesc calzi, presarati cu patrunjel.
Calim ceapa si usturoiul
Asezam cartofii
Urmeaza un strat de dovlecei si unul de rosii
Mancarica e gata!