Chashu, rulada japoneza de porc

Retete asiatice Retete cu carne de porc Retete la cuptor

Chashu japonez – rulada de porc frageda, gatita lent intr-un sos plin de umami pana devine incredibil de moale si suculenta. Perfecta pentru ramen sau pur si simplu de savurat ca atare, in sandwichuri sau salate.

Ingrediente

1 bucata fleica de porc de aprox. 1kg
1 cana sos de soia
1 cana apa
50 gr mirin
50 gr zahar
2 linguri otet de orez
3 catei de usturoi
15 gr ghimbir
1-2 linguri ulei

  1. Alegeti bucata de fleica cat mai carnoasa. Rulati fleica si legati-o strans cu sfoara de bucatarie.
  2. Incingeti uleiul intr-un tuci care cuprinde rulada si rumeniti-o pe toate partile cate 3 minute.
  3. Adaugati ghimbirul si usturoiul taiat felii, zaharul si restul ingredientelor lichide.
  4. Puneti capacul pe oala si dati la cuptor la 120C, timp de 2.5 ore, intorcand rulada in lichid la fiecare jumatate de ora. Daca aveti termometru de carne, carnea trebuie sa ajunga la 90C.
  5. Scoateti oala din cuptor si lasati rulada sa se raceasca in lichid. Puneti apoi la frigider pana a doua zi.
  6. A doua zi o scoateti din oala si o puteti felia subtire. Feliile se servesc calde, rumenite intr-o tigaie fara grasime (carnea e destul de grasa, va lasa ea grasime).
  7. Pastrati rulada la frigider, invelita in folie. Feliati doar cat consumati o data.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...