Ciuperci cu branza albastra si couscous
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete lact-ovo-vegetariene
Sunt asa dragalase... ca niste mini-hamburgeri.
Ingrediente
30 ciuperci champingon (mai mici)
1/2 lamaie
sare, piper, chili
putin ulei
Umplutura
1/2 ceasca (tip cappuccino) couscous fin
1/2 ceasca apa fierbinte
2 linguri suc de lamaie
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
branza albastra (gorgonzola, roquefort etc)
sare
- Ciupercile se curata de codite, se sterg cu un servetel umed si se stropesc cu suc de lamaie. Se ung apoi cu ulei pe toate partile.
- Se incinge bine o tigaie grill si se pun ciupercile in ea, cu partea unde au fost coditele in sus. Se grilleaza 5 minute. Se intorc (scurgeti inainte lichidul care s-a adunat in palarii) si se mai grilleaza 5 minute pe cealalta parte.
- Se scot ciupercile intr-o farfurie, se presara cu sare, piper si chili dupa gust. Se adauga si 1 lingurita de ulei si se amesteca usor. Se lasa asa pana preparam umplutura.
- Couscous-ul se amesteca cu sare si sucul de lamaie. Se toarna apa fierbinte peste. Se acopera vasul cu o farfurioara si se lasa 5 minute.
- Se infoaie couscousul cu o furculita sa se desfaca bob cu bob si se adauga verdeturile tocate. Se gusta de sare si suc de lamaie.
- In jumatate din ciupercile facute pe grill introduceti cate un cubulet de branza albastra (cat intra in indentatia unde a fost piciorusul). Se pune desupra couscous (cat de mult sta pe ciuperca). Acoperiti ciupercile umplute cu o alta ciuperca si infigeti o scobitoare (care sa strapunga ambele ciuperci). Astfel vor fi foarte stabile si usor de mancat.
Ciupercile pe gratar
Ciuperci umplute
Ciuperci cu branza albastra si couscous