Ciuperci cu branza la cuptor

Ingrediente

250 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1/2 ardei gras
1-2 catei de usturoi
100 gr cascaval moale (care se topeste usor)
4 linguri ulei masline
1/4 lingurita oregano (sau cimbru)
sare, piper

Portii: 1-2

  1. In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate nu foarte marunt, pana se inmoaie.
  2. Se da focul la mare si se adauga ciupercile taiate felii mai grosute. Se prajesc amestecand des, pana sunt facute (cca 5 minute).
  3. Se trage tigaia de pe foc si se adauga usturoiul strivit, oregano si sare si piper dupa gust.
  4. Se taie cascavalul (din care retineti o felie care acopera vasul) cubulete si se adauga in compozitia de ciuperci.
  5. Se pune totul intr-un vas termorezistent mic. Se acopera cu felii de cascaval peste care se presara putin oregano.
    * eu am folosit branza cheddar portocalie care nu se topeste asa usor fiind mai tare, iar rezultatul a fost usor gumat; ideal ar fi sa folositi un cascaval mai moale, care se topeste usor.
  6. Se da totul la cuptor, sub grill, pana cascavalul e rumen (cca 10 minute). Se serveste fierbinte cu o felie de paine taraneasca proaspata.

Legumele calite

Legumele cu casacaval in vas

Acoperim cu branza si oregano

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...