Ciuperci cu branza la cuptor
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Aseara am folosit ingrediente simple pentru o cina super rapida.
Ingrediente
250 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1/2 ardei gras
1-2 catei de usturoi
100 gr cascaval moale (care se topeste usor)
4 linguri ulei masline
1/4 lingurita oregano (sau cimbru)
sare, piper
Portii: 1-2
- In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate nu foarte marunt, pana se inmoaie.
- Se da focul la mare si se adauga ciupercile taiate felii mai grosute. Se prajesc amestecand des, pana sunt facute (cca 5 minute).
- Se trage tigaia de pe foc si se adauga usturoiul strivit, oregano si sare si piper dupa gust.
- Se taie cascavalul (din care retineti o felie care acopera vasul) cubulete si se adauga in compozitia de ciuperci.
- Se pune totul intr-un vas termorezistent mic. Se acopera cu felii de cascaval peste care se presara putin oregano.
* eu am folosit branza cheddar portocalie care nu se topeste asa usor fiind mai tare, iar rezultatul a fost usor gumat; ideal ar fi sa folositi un cascaval mai moale, care se topeste usor. - Se da totul la cuptor, sub grill, pana cascavalul e rumen (cca 10 minute). Se serveste fierbinte cu o felie de paine taraneasca proaspata.
Legumele calite
Legumele cu casacaval in vas
Acoperim cu branza si oregano