Ciuperci Pleurotus la gratar
Retete cu ciuperci Retete garnituri Retete din Grecia Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete simple
Ciuperci la gratar cu iz de Grecia. Sunt infuzate cu usturoi, oregano si celebrul ulei de masline grecesc. Desi dispar rapid din farfurie, daca apuca sa stea putin sunt si mai bune.
Ingrediente
1 caserola mare ciuperci Pleurotus
4 catei usturoi
5 fire patrunjelÂ
4 linguri ulei de masline extravirgin
oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
sare
Portii: 2-3
- Se sterg ciupercile cu un servetel umed. Se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa lamelelor).
- Se curata si se taie felii 2 catei de usturoiul. Ceilalti doi se strivesc in mojar si se acopera cu ulei de masline (aprox. 4 linguri) ca sa obtineti un mujdei. Se toaca fin patrunjelul.
- Se incinge foarte bine o tigaie grill (cca 5 minute pe foc mare). Se da focul le mediu.
- Se aseaza ciuperci in tigaie cu lamelele in sus. Se presara sare peste lamele. Se prajesc ciupercile cam 4 minute pe prima parte. Cand au prins urme frumoase de gratar si lamelele arata umede, se intorc. Se prajesc inca 2 minute pe a doua parte, pana lamele se usca si prin si ele urme de gratar.
- Se scot ciupercile intr-un bol, asezandu-se in straturi. Fiecare tura se presara imediat ce a fost luata de pe gratar cu cate o priza de patrunjel si una de oregano, cateva felii de usturoi si putin mujdei (incercati sa luati mai mult ulei si mai putin pulpa de usturoi; cam 2 lingurite de ulei infuzat). Tineti bolul acoperit.
- Cand le-ati terminat de prajt pe toate amestecati usor ciupercile, adaugand sucul de lamaie si sare daca mai e nevoie.
- Serviti ciupercile caldute sau la temperatura camerei (daca stau vreo 2 ore sunt si mai bune).
Ciuperci pe gratar cu lamelele in sus
Se intorc cand sunt rumene
Se aseaza in straturi in bol cu arome printre ele
Comentarii (8)
Mariana Apostol acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 10:28
Sunt grozave!!!!!!Mihai acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 11:11
Da, sunt super buneAnamaria acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 13:04
As manca zilnic ! Pentru asa ceva las carnea, fara regrete sau indoieli !Crina_Crinutza acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 14:11
Ioana, mi-ai venit in intampinare! :) Cautam asa o reteta. Multumesc!Ioana acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 14:16
Crina, de data asta Mihai (care a comentat mai sus) a venit cu ideea, el mi-a cerut acum 2 zile o reteta de ciuperci la grill in stil grecesc.Crina_Crinutza acum 9 ani - 13 Noiembrie 2015 10:28
Atunci ii multumesc si lui Mihai!:)Simona acum 9 ani - 18 Noiembrie 2015 16:28
F bune au iesit, au avut spor.Stefania Mortici acum 3 ani - 1 Martie 2021 22:24
Da, o reteta super!!! Dar va marturisesc, ca secretul grecilor este ca inainte de a le frige in putin unt, le baga in cuptor 30-40 minute cu ingredientele mentionate in reteta( ulei de masline, apa, usturoi, sare, piper si patrunjel). Incercati!!!! Sunt delicioase!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email